SHARE

“Ne mund të shpëtojmë mjaft marrëdhënie nga shkatërrimi, nëse kuptojmë se njerëzit nuk janë gabim. Thjesht janë të ndryshëm”.

“Mos u shqetëso për problemet e vogla, sepse jeta është si një rrugë dhe problemet janë si ato reduktueset e shpejtësisë në rrugë, të cilat na mbrojnë prej aksidenteve të rënda”.

“Kalo një ditë pa u menduar se çfarë bëjnë apo mendojnë të tjerët, dhe gjysma e problemeve të tua do të zhduken”.

“Asnjëherë mos e mbaj kokën lart me krenari apo ego. Kujtohu përherë se edhe fituesi i një medaljeje në një aktivitet të caktuar, e merr medaljen vetëm pasi e ul kokën”.

“Ndryshimi më i madh midis Zotit dhe njerëzve është se, Zoti jep dhe fal, kurse njerëzit marrin dhe harrojnë. Ji falenderues në jetë”.

“Jeta është një hapësirë e ngushtë midis lindjes dhe vdekjes, ndaj në këtë hapësirë, ji i lumtur dhe bëji të tjerët të lumtur. Shijo çdo moment në jetë”.

“Nëse je duke ndihmuar dikë dhe duke pritur diçka në këmbim, je duke bërë biznes, jo mirësi”.

“Bota është plot me njerëz të mirë. Nëse nuk arrin ta gjesh dot një person të tillë, atëherë ji një person i tillë”.

“Mendja jote është mikesha jote më e mirë, nëse arrin ta kontrollosh. Mendja jote mund të bëhet edhe armikja jote më e madhe, nëse arrin të të kontrollojë ty”.

“Çdo person është ndryshe. Askush nuk është në rregull, apo jo në rregull. Pranimi nënkupton se ne e pranojmë se mes nesh ekzistojnë diferenca që secilin nga ne e bëjnë unik”.

– B.K. Shivani

“Sekreti i lumturisë është të mos bësh gjithmonë atë që do, por që ta duash atë që bën”

“Të gjitha veprat për të qenë të mira, duhet të dalin nga shpirti i autorit”

“Në kujtesë një ditë e zënë është e barabartë me tri ditë kohe të lirë”

“Rregullat për të patur aktivitet fizik:  rregulli 26; shpik numrin më të madh të punëve. Rregulli 27; mos mbaj shërbyes”

“Të shkruash përgjatë jetës një libër të mirë është më se e mjaftueshme, po kaq edhe të lexosh një të tillë”

“Duhet të mësohem që askush, nuk do të më kuptojë kurrë. Ky duhet të jetë fati i përbashkët i njerëzve të vështirë”

Është e trishtë të thuhet se nuk kam qenë i aftë të duroj lumturinë, ashtu sikur nuk kam qenë i aftë të duroj edhe fatkeqësinë.

“Kush ka para, i ka në çantë ata që nuk kanë”

“Paraja është një formë skllavërie që dallohet vetëm nga fakti se është jo personale; nuk ekziston një marrëdhënie njerëzore mes padronit dhe skllavit”

“Para se t’i japësh një vendi priftërinj, ushtarë dhe mësues, do të ishte më mirë të dihej nëse po vdisnin urie”

“Në sytë e pafundësisë e gjithë krenaria nuk është më shumë se pluhur dhe hi”

“Historia i ngjan një shurdhi i cili u përgjigjet pyetjeve, që askush nuk i bën”

“Sipas mendimit tim, ajo që quhet bukuri vjen vetëm nga buzëqeshja”./bota.al

– Leo Tolstoy