SHARE

Nga Emma Waston

“Femrat ndihen sikur u duhet të marrin leje për të bërë diçka. Ne duhet të udhëheqim dhe ta ndryshojmë atë mendim”.

“Mos e dëgjo asnjëherë në kokën tënde zërin që të thotë: “Kush jam unë për të thënë diçka?”. Ti je një qenie njerëzore. Ti me 100% siguri mund të ndryshosh botën. Janë gjërat e vogla ato që kanë rëndësi. Ji guximtare”.

“Në momentet kur kam pasur dyshime, i kam thënë vetes e sigurtë: “Nëse nuk do të jem unë, kush do të jetë? Nëse nuk do ta bëj diçka tani, kur do ta bëj?””.

“Vajzat e vogla mësohet të jenë princesha delikate. Personazhi i Hermionës u mëson atyre se mund të jenë luftëtare”.

“Unë mendoj se femrat ndonjëherë janë të frikësuara nga ndjesia e pushtetit, e forcës dhe e guximit”.

“Ka ardhur koha që gjininë ta shohim si një pasqyrë, në vend të dy anëve me ideale të kundërta. Ne duhet të ndalojmë së e gjykuari veten për atë që nuk jemi dhe ta vlerësojmë veten për atë që jemi”.

“Femrat e reja janë të bombarduara nga foto perfeksioni që asnjë qenië njerëzore nuk mundet t’i arrijë dot realisht”.

“Gjëja më e trishtë që mund të bëjë një vajzë, është të lërë veten pas dore për një djalë”.

“Kam kuptuar se të luftuarit për të drejtat e grave shpesh shihet si sinonim i urrejtjes nga ana e burrave. Nëse ka diçka që e di me siguri, është se kjo gjë duhet të ndalojë”.

“Unë nuk dua që frika e dështimit t’i ndalojë femrat për të bërë gjërat që i interesojnë”.

“Nuk është fjala feminizëm ajo që ka rëndësi. Është ideja dhe ambicia pas saj”.

“Si meshkujt dhe femrat duhet të ndihen të lirë të jenë të ndjeshëm. Si meshkujt dhe femrat duhet të ndihen të lirë të jenë të fortë”.


“Thuaj çfarë të duash për femrat, por unë mendoj se duhet të kesh talent që një fjali të vetme ta kthesh në një debat prej gjashtë orësh. Dhe ato e kanë këtë talent…”

“Sigurisht që femrat nuk punojnë aq shumë sa meshkujt. Ato ia dalin që me herën e parë”.

“Kur një femër pyet “Çfarë?”, nuk do të thotë se nuk të ka dëgjuar, por se po të jep një mundësi për të ndryshuar atë që sapo the”.

“Të debatosh me një femër është njësoj si të të arrestojnë. Çdo gjë që thua, mundet dhe do të përdoret kundër teje”.

“Një mashkull i qetë është një mashkull që po mendohet. Një femër e qetë zakonisht është një femër tepër e nevrikosur”.

“Kur një femër të thotë: “Bëj çfarë të duash”, bën mirë të mos bësh çfarë dëshiron”.

“Nëse je femër, ndoshta nuk e di se çfarë dreqin po kërkon, por e di se çdo gjë që do të synosh, duhet ta arrish”.

“Qenia më e rrezikshme në botë është një femër e buzëqeshur, por e ulur diku në vetminë e saj”.

“Si gjithmonë, pas çdo idioti qëndron një femër e fortë”.

“Ka tri gjëra të rëndësishme që femrat duan në jetë: ushqim, ujë dhe komplimenta”

“Mendo si një mbretëreshë. Një mbretëreshë nuk ka frikë nga dështimet. Dështimet për to janë një hap drejt madhështisë”. – Oprah Winfrey

“Femrat kanë nevojë për tri gjëra në jetë: ushqime, ujë dhe komplimente”. – Chris Rock

“Pas luleve, femrat janë gjëja më e bukur që Zoti i ka dhënë botës”. – Christian Dior

“Nëse do diçka të thënë, kërkoja një mashkulli. Nëse do diçka të bërë, kërkoja një femre”. – Margareth Thatcher

“Femrat janë bërë për t’u dashuruar, jo për t’u kuptuar”. – Oscar Wilde

“Femrat dhe macet do të bëjnë si duan ato, ndërsa meshkujt dhe qentë duhet të mësohen me këtë ide”. – Robert A. Henlein

“Një femër është e pandalshme që nga momenti, kur kupton se meriton më shumë”. – Anonim

“Në shoqërinë tonë, femrat që kalojnë barrierat janë ato që i injorojnë limitet”. – Arnold Schwarzenegger

“S’ka rëndësi se si duket një femër. Nëse ajo ka besim në vete, ajo është seksi”. – Paris Hilton

“Një femër duhet të jetë si një lule e vetme, jo si gjithë buqeta”. – Anna Held/bota.al