Artikuj

Ballina Artikuj

Përkrahja e Karl Marxit për presidentin e SHBA-ve Abraham Lincoln, përmes letrave!

Karl Marks, është një nga ata emra që nuk mund ta përmëndësh në një tryezë, pa shkaktuar një debat të ashpër. E kundërta është e vërtetë për presidentin amerikan Abraham Linkoln, një hero i pakontestuar nga të gjithë…përfshirë edhe vetë Karlin Marks.

Terrorizmi, nga rrënjët e lashta tek transformimi në një mjet radikal për të imponuar ndryshime politike

Nga Mats Fridlund

Çfarë është ajo, që e bën të dikë të etiketohet terrorist? Aktet e fundit të dhunës spektakolare, si bombat postare, dërguar kritikëve amerikanë anti-Trump, apo vrasjet masive të kanadezit Alek Minasian, tregojnë një hetizimin të madh në mesin e mediave, politikanëve dhe autoriteteve, për të etiketuar disa akte të dhunshme, të motivuara ideologjikisht si “terrorizëm”.

Donin t’i hiqnin aparaturën e jetës 33 vjet më parë. Historia e gjeniut Steve Hawking dhe gruas që e mbajti gjallë

Në vitin 1985, gruaja e tij refuzoi idenë e mjekëve se makineria që e mban gjallë duhej të fikej, se nuk kishte më shanse për të jetuar. Në atë kohë, Hawking ndodhej në koma në spitalin e Gjenevës.

Diferenca midis seksit, seksualitetit dhe edukimit seksual!

Nëse doni që të kujdeseni për shëndetin seksual tuaj dhe të fëmijëve tuaj është e rëndësishme të kuptoni dallimin midis seksit, seksualitetit dhe shëndetit seksual. Ndonëse këto terma shpesh keqpërdoren, seksi është një pjesë e vogël e seksualitetit të një personi.

Shenjat e atyre që s’kanë pasur dashuri në vegjëli!

Ka qëndrime, sjellje karakteristike që zbulojnë njerëz që nuk janë dashur si fëmijë. Angela Osvalt, Ph.D argumenton se “fëmijët, përveç ushqimit, veshjeve dhe strehimit, kanë nevojë për diçka tjetër. Mbështetja e tyre kryesore është afektive dhe psikologjike, sepse nëse nuk ndjehen të dashur ata do të tregojnë mangësi afektive si të rritur”.

As mos mendo se poshtërimi i të tjerëve të ngre lart…

Disa nga këto marrëdhënie janë pozitive dhe na çojnë drejt rrugëve të reja, më pozitive dhe të ndërgjegjshme, zgjojnë versionin më të mirë të vetes dhe na ndihmojnë të shkojmë krah për krah me parimet dhe vlerat tona dhe të ndërtojmë jetën tonë të ëndërrave.

Tre rregullat e tërheqjes së fortë. Ja ç’na bën të duam një person!

Passionate young couple in mountains

Rregullat e tërheqjes ekzistojnë dhe duhet të respektohen: kjo është e vërteta e pastër dhe e thjeshtë. Në veçanti, ne mund t’i identifikojmë tre prej tyre, të cilat na ndihmojnë të kuptojmë se si të zhvillojmë më së miri një marrëdhënie dhe, mbi të gjitha, ato na nxisin të duam më lehtë një person sesa një tjetër.

Ka dashuri që përfundojnë, por nuk shuhen…

“Unë kurrë nuk pushova së menduari për ty”, thotë një vepër e famshme e C. Bukovskit. Ka dashuri që për ndonjë arsye të pashpjegueshme, në të vërtetë nuk mbarojnë kurrë. Ato digjen ende nën hirin.

Shtatë shenja, që ju keni një inteligjencë mbi mesataren!

Shkenca na thotë gjithmonë gjëra të reja për veten tonë, që herë na ngatërrojnë, e herë na iluminojnë. Një gjë me të cilën jemi shpesh të dashuruar, është njohuria se sa inteligjentë jemi. Këto 8 tipare përmirësojnë në mënyrë radikale inteligjencën tuaj. Disa i zgjidhni, të tjerat janë zgjedhur për ju.

Përse (edhe) gratë e forta vuajnë, por e bëjnë në heshtje!

Gratë e forta duken të pacënueshme, të ftohta, madje të pandjeshme. Vetëm në një shikim sipërfaqësor, në realitet, kjo “koracë ” fsheh shpirtra që shpesh janë të butë, të zhytur në mendime, bujarë. Dhe pas dukjes, gratë e forta vuajnë si të gjithë të tjerat, edhe pse janë mësuar, për një sërë arsyesh, që ta bëjnë në heshtje.

MË TË POPULLARIZUARAT

Oscar Wilde

Platoni

Stefan Zweig

MË TË LEXUARAT

Sigmund Freud

"Është e pamundur për t'i shpëtuar përshtypjes se njerëzit përgjithësisht përdorin standarte të gabuara të matjes - se ata e kërkojnë pushtetin, suksesin dhe...

Elbert Hubbard