Artikuj

Ballina Artikuj

Dhjetë sjelljet e një femre të dashuruar marrëzisht!

Të biesh në dashuri me një femër është një nga gjërat më të bukura dhe më të veçanta që mund të ndodhin në jetë. Problemi i parë që të shtrohet është fakti, nëse edhe ajo të do mbrapsht apo jo. Por cilat janë dhjetë sjelljet e një femre të dashuruar?

Sekreti i suksesit nuk është ai që mendoni!

Njëri ndër problemet krysore në ballafaqim me botën sot, është ndjekja e lumturisë. Të qenurit i lumtur është bërë synimi i secilit person, madje ne jemi duke e përdorur lumturinë për t’i dhënë përgjigje pyetjes më bazike të ekzistencës njerëzore: “Cili është qëllimi i jetës”?

Çka lexonte Osama Bin Laden?

Ashtu siç ka thënë novelisti Walter Mosley, rafti i librave i një personi ju tregon çdo që ju do të dëshironit të dinit për atë person. Fatkeqësisht, shumë nga librat që do të përmenden në këta artikull nuk janë duke u shtypur më, por për fat të mirë, shumica e librarive që shesin libra të dorës së dytë i kanë pjesën më të madhe të këtyre titujve.

Letra e fundit e Cvajgut!

Shkrimtari austriak Stefan Zweig (1881-1942) ditët e fundit të jetës së tij i kaloi në Brazil. Ai si edhe shumë shkrimtarë të tjerë të kohës u larguan nga Gjermania dhe Austria për shkak të nazistëve. Vepra e Cvajgut u ndalua të lexohet dhe librat e tij digjeshin në publik(një kthim në Mesjetë).

Një letër e bukur dashurie nga Franz Kafka për Felice Bauer

29 vjeçari Franz Kafka e kishte takuar Felice Bauer për herë të parë në shtëpin e shokut të tij Max brod, në gusht të vitit 1912.

Felice dhe Kafka menjëherë kishin filluar letërkëmbimet. 500 letra nga ky letërkëmbim kanë mbijetuar dhe janë publikuar intenzivisht pas vdekjes së tij si “Letra për Felicen”.

Në shtator 1912, tre muaj pasi ishin njoftuar, Kafka shkruante:

Çekhov i shkruan të vëllait nga Moska: “Këto janë cilësitë e njeriut të kulturuar”!

Çekov shkruan nga Moska më 1886:

“Më je ankuar shpesh që njerëzit “nuk të kuptojnë”! Gëte dhe Njuton nuk u ankuan për këtë… Vetëm Krishti u ankua, por nuk po fliste për veten e tij, por për doktrinën e tij… njerëzit të kuptojnë mjaft mirë. Por nuk është faji i tyre nëse ti nuk kupton vetë veten tënde.

Dhjetë rafte librash që do të donit ti kishit!

Pavarësisht se si i organizojm librat, gjithmonë dikush tjetër do ta keta pak problem me atë renditje. Nëse i organizoni në mënyrë alfabetike, në bazë të ngjyrës ose lartësisë, mund të jetë më e mirë se sa ajo që do të shihni këtu. Më poshtë i keni dhjetë mënyrë interesante të organizimit ose sistemit të librave në një dhomë:

5 librat që duhet t’i lexoni para moshës 30 vjeçare

Përderisa e vetmja mënyrë për të mësuar është mbijetimi nga cikli i pashmangshëm i suksesit dhe dështimit, është gjithmonë e nevojshme të kesh udhëzime përgjatë kësaj rruge.

8 pyetjet e mëdha filozofike për të cilat ende s’ka përgjigje!

Një grup misteresh e bëjnë jetën tonë të përditshme jo plotësisht të qartë, ndërsa disa pyetje nuk kanë mundur të marrin përgjigje pavarësisht se sa mijëvjeçarë, shekuj e dekada kanë kaluar…

10 filozofët e mëdhenjë që kanë dështuar në dashuri!

Në këtë artikull ju paraqesim 10 filozofët, për jetën e të cilëve jemi bazuar në biografit e tyre. Për një listë më të gjatë të filozofëve që kanë dështuar në dashuri, në ju rekomandojmë librin e Andrew Shaffer ““Great Philosophers Who Failed at Love”.

MË TË POPULLARIZUARAT

Amos Oz

Pagani i humbur…

Ismail Kadare

MË TË LEXUARAT

“Kur braktis atë që do…”

Ti po kthehesh përsëri tek unë, Me pendesë edhe trishtim pa fund. Ka shumë kohë qe po të pres… Sa shumë… Vjen, Përmes erës nëpër natë, ti vjen. Nostalgji dhe...

Oscar Wilde