Artikuj

Ballina Artikuj

Libri më i shitur në Gjermani për vitin 2016: “Lufta ime”, Adolf Hitler

Pas vetëvrasjes së Adolf Hitler-it, të drejtat për botimin e autobiografisë së tij të famshme “Lufta ime” (Mein Kampf) i’u transferuan shtetit të Bavarisë, e cila refuzoi që ndonjëherë ta publikojë këtë libër kontravers në Gjermani.

Psikologjia analitike!

Nikerboker: Çfarë do të ndodhte, në qoftë se Hitlerin, Musolinin dhe Stalinin, të gjithë bashkë do t’i mbyllnin me një çelës duke u dhënë për një javë një bukë të zezë dhe një kanë me ujë? Dikush do t’i marrë të gjitha apo do ta ndajë bukën dhe ujin?

Prindërit si ndikuesi kryesorë në zgjedhjen e dashurisë!

Tregimet romantike për dashurinë, na tregojnë se kërkimi jonë për partnerin inspirohet, mbi të gjitha, nga dëshira për t’a gjetur dikënd që na bënë të lumtur. Por e vërteta është pak më e komplikuar,

A ekziston vërtetë nënvetëdija?

A kemi ende nevojë për Frojdin për ta kuptuar pavetëdijen apo Psikoanaliza është zëvendësuar nga Neuroshkenca ?

Në nje debat të titulluar “Dëshirat e fshehura dhe mendimet sekrete”, profesori Richard Bentall ka pohuar se ekziston Fusha e Pavetëdijshme. Por si mund ta dijm ne këtë dhe a është pavetëdija një fushë ushqyese për dëshirat e fshehura dhe fantazinë. Në vazhdim, ju paraqesim përgjigjen e profesorit Bentall:

Sekreti i suksesit nuk është ai që mendoni!

Njëri ndër problemet krysore në ballafaqim me botën sot, është ndjekja e lumturisë. Të qenurit i lumtur është bërë synimi i secilit person, madje ne jemi duke e përdorur lumturinë për t’i dhënë përgjigje pyetjes më bazike të ekzistencës njerëzore: “Cili është qëllimi i jetës”?

Një letër e bukur dashurie nga Franz Kafka për Felice Bauer

29 vjeçari Franz Kafka e kishte takuar Felice Bauer për herë të parë në shtëpin e shokut të tij Max brod, në gusht të vitit 1912.

Felice dhe Kafka menjëherë kishin filluar letërkëmbimet. 500 letra nga ky letërkëmbim kanë mbijetuar dhe janë publikuar intenzivisht pas vdekjes së tij si “Letra për Felicen”.

Në shtator 1912, tre muaj pasi ishin njoftuar, Kafka shkruante:

Si duhet të dashurohet?

“Të dashuruarit pa e ditur se si të dashurohet e lëndon personin që e dashurojmë”

Murgu Budist, mësuesi dhe aktivisti paqësor Thich Nhat Hahn (Zeni budist) në librin e tij “Si të dashurohet (How to love)” shkruan se mirëkuptimi është sinonimi për dashurinë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Rainer Maria Rilke, “Letters to a Young Poet”

“Prandaj i dashuri zotëri, duaje vetminë tënde dhe provo të këndosh bashkë me atë dhimbjen që ajo ua shkakton. Sepse ata që i ke...

Friedrich Nietzsche

Confucius

John Green