Artikuj

Ballina Artikuj

Kur dy njerëz janë të destinuar të qëndrojnë së bashku, herët a vonë do të takohen përsëri!

Kur dy njerëz janë të destinuar të jenë së bashku, pa marrë parasysh sa kohë ose sa pengesa do të duhet tëkapërcejnë, ata do të rishihen një ditë.

Ndonjëherë edhe miqt e mirë na lëndojnë!

Miqt që janë shumë egocentrikë dhe negativë mund të na bëjnë shumë dëm për shëndetin tonë mendor: Me qëndrimin e tyre ata rrezikojnë të na vjedhin lumturinë dhe është më mirë të ndahemi prej tyre. Edhe pse ndonjëherë mund të jetë po aq e dhimbshme sa kur ndahemi me partnerin.

A ka empatia një anë të errët?

Nga Jonathan Lambert

Empatia duket si një cilësi e mirë tek qeniet njerëzore. E pastër dhe e thjeshtë. Kjo ndjenjë nalejon të shqyrtojmë perspektivën e të tjerëve – ta vendosim veten në vendin e të tjerëve, dhe të imagjinojmë përvojat e tyre. Nga kjo pikëpamje impresionuese, mund të vijnë vetëm gjëra të mira, apo jo?

Dëgjo mirë: E shëmtuara nuk ekziston!

Është aq e vështirë të besojmë se papërsosmëritë tona janë, në fakt, normale dhe të zakonshme. Është e vështirë të pranojmë se “mangësitë” nuk janë reale, dhe se e shëmtuara nuk ekziston.

Për nanën e padukshme: Është koha mos me të injoru ma!

Kjo fotografi është e turbullt me qëllim.
Nuk dua ta akuzoj një familje të caktuar, por po mundohem të hedh dritë mbi këto momente të vogla të mëmësisë të cilat mund të përfundojnë duke u ndjerë e izoluar dhe me keqardhje. Kjo fotografi e përshkruan këtë gjendje shumë mirë.

Alain Badio mbi Demokracinë dhe Imigrimin

Filozofi i njohur francez Alain Badio, në veprën e tij “Sarkozy C’gjëkafshe është” ka shaplosur mendimin e tij të artikuluar mbi disa koncepte politike të cilat mbizotrojnë në sferën sociale dhe politike të perëndimit.

Ernesto Sabato shkrimtari i madh argjentinas dhe lidhja e tij me shqiptarët..!

Ishte, si tani, fund prilli i vitit 1996 kur nga avioni zbriti në Rinas një burrë mbi të 80-at. Në kokë mbante një kapele të vendosur gjysmë mënjanë, me syze të errata dhe me një pardesy hedhur shkarazi mbi supet. Ishte Ernesto Sabato, shkrimtari argjentinas, me origjinë nga arbëreshët e Italisë. 

Stefan Cvajg: Shahu, loja bardhezi për mendjet me ngjyra!

Gjithë jetën time më kanë ngjallur interes monomanët, të cilët i sundon ideja e një pasioni të vetëm, sepse sa më të kufizuar të jenë njerëzit, aq më tepër i afrohen infinitit.

Këta janë 10 koleksionistët më të famshëm të librave (Foto)

Nuk e kam të lehtë të ndahem prej librave dhe, nëse po e lexoni këtë artikull, ndoshta kjo gjë iu ndodh edhe ju. Siç thotë Summer Brennan “çfarë lloj i degjeneruari dëshiron vetëm të ketë 30 libra (ose më pak) në të njëjtën kohë, qëllimisht?”

Ekonomisti i famshëm David Rose: Pesë gjëra kryesore që nuk mësohen në shkollë!

Profesionalizmi nuk është bashkim i diplomave dhe i kompetencave, por marrëdhënie dhe dashuri ndaj punës, por edhe ndaj kolegëve të punës.Ekonomisti i i famshëm dhe i vlerësuar, mentor dhe investitor, David S. Rose, mësimdhënës në Katedrën e Financave, Ndërmarrësisë dhe Ekonomisë në Universitetin Singularity, i është përgjigjur pyetjes “Cilat janë pesë leksionet të cilat nuk mësohen në fakultetet afariste?”

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Pablo Picasso

“Çdo gjë që mund ta imagjinoni është e vërtetë.” “Artistët e këqinjë kopjojnë. Artistët e mirë vjedhin.” “Secila vlerë pozitive e ka çmimin e vet në...

Gomari i Babatasit