Artikuj

Ballina Artikuj

Personat që lexojnë janë më të dashur dhe më të kuptueshëm!

Woman reading book on sofa

Studiuesit vazhdimisht janë duke zbuluar se leximi ka dobi mahnitëse. Një studim i personave të suksesshëm ka zbuluar se hobi i tyre i përbashkët është leximi, ndërsa një studim tjetër nga një grup shkenctarësh ka zbuluar se leximi para gjumit ju ndihmon në largimin e stresit dhe kontribuon për një gjumë më të mirë, përderisa shumë studime të tjera kanë zbuluar ndikimin pozitiv që e ka leximi mbi shëndetin mental dhe shëndetin e përgjithshëm.

Disa dhoma bukura leximi nëpër botë!

Ne i duam bibliotekat, orendit e librave i kemi si pikë të dobët, nuk mund të ngopemi duke blerë libra dhe vërtetë na pelqejnë lokalet ku ekspozohen ato. Rehatia, privatësia dhe pamja e bukur, luajnë një rol të madhe në dizajnimin e hapësirave të përshtatshme për lexim.

Ne e kemi krijuar një galeri të vogël me disa nga hapësirat më të bukura dhe më të rehatshme për lexim.

Dashuria e Hemingway për shoqen e klasës!

Betsy Fermano së fundmi e kishte vërejtur emrin e gjyshes së tij, përderisa ishte duke ecur përgjatë një ekspozite të Ernest Hemigway, në Bibliotekën John F. Kennedy. Frances Elizabeth Coates ishte shoqja e klasës së Hemigway, e dashura e tij jetë – shkurtë, dhe gjyshja e Fermanos. Fermano ishte i vetmi në familje që deri tani dinte për këtë romancë, nga letrat e vjetra të gjyshes së tij.

5 arsye pse duhet të lexoni para gjumit!

Nuk do duhej të ishe befasi për ju fakti se leximi është i mirë për shëndetin tuaj, por a e dini pse? Siç duket, ekzistojnë një grumbull i dobive nëse lexoni para se të shkoni në shtrat për të fjetur. Nëse tashmë jeni duke e bërë këtë, jeni me fat. Nëse jo, atëherë ju rekomandojmë të filloni ta bëni këtë.

Hemingway agjent i sovjetikëve? Kështu thotë ish-agjenti i CIA-së në librin e tij!

Sipas Nicholas Reynolds, ish zyrtarë i CIA-së shkrimtari i madh i shekullit të njëzet, Ernest Hemingway, ishte rekrutuar në vitin 1940 nga një paraardhës i KGB-së, pjesë e një rrjeti spiunazhi të quajtur NKVD.

Libri fizik po rikthehet! Shënon rritje në krahasim me librin digjital!

Shitja e librave përgjatë këtyre viteve të fundit, dukej se ishte në rënië të vazhdueshme, përderisa librat online shiteshin gjithmonë shumë e më shumë. Ky trend e arriti efektin e tij falë gjeneratës digjitale, pasi kjo mënyrë e leximit u ka dhënë mundësin atyre që ta krijojnë bindjen se po e lexojnë një libër shpejt dhe vetëm me një “click” të butonit.

6 reklama të mençura që do të ju inspirojnë të lexoni!

Nëse veç jeni ndjekës i faqes tonë, ju me shumë gjasë nuk keni shumë nevojë të bindeni për të lexuar. Ju jeni i vet – motivuar për tu zhytur në krijime letrare nga autorë të ndryshëm.

Gjithçka rreth librave ka të bëjë me mençurinë, prandaj edhe reklamat për to, duhet të jenë të mençura. Ne po ju paraqesim disa reklama shumë kreative, të cilat do ta inspironin secilin për të lexuar më shumë.

7 autorë të famshëm që kryen vetëvrasje!

Studimet tregojnë se gjasat që një shkrimtarë të bëjë vetëvrasje janë dy herë më të mëdha se sa njerëzit e zakonshëm. Edhe pse lidhja mes kreativitetit dhe sëmundjes mentale është për tu diskutuar, nuk ka asnjë dyshim se bota e letërsisë ka vuajtur shumë humbje, përderisa shumë gjeni të kësaj fushe kanë pasur probleme për të gjetur paqe në jetën e vet.

Filozofia ju bënë të admirueshëm!

Shumica prej nesh e dëshirojnë popullaritetin. Ne ëndërrojmë të jemi të dashur, të respektuar, të vlerësuar dhe të dëshirueshëm. Fatkeqësisht, pjesa më e madhe nuk i arrijmë këto sepse ne i kërkojmë në vende të gabuara.

Dhjetë rafte librash që do të donit ti kishit!

Pavarësisht se si i organizojm librat, gjithmonë dikush tjetër do ta keta pak problem me atë renditje. Nëse i organizoni në mënyrë alfabetike, në bazë të ngjyrës ose lartësisë, mund të jetë më e mirë se sa ajo që do të shihni këtu. Më poshtë i keni dhjetë mënyrë interesante të organizimit ose sistemit të librave në një dhomë:

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Mjeshtria e ruajtjes së qetësisë!

1. Njihni kë kini përballë, por mbi të gjitha njihni veten Njohja e të tjerëve nënkupton mençuri, por njohja e vetes është një iluminim i...

Poezi nga Heinrich Heine

Kur jam vetëm!