Artikuj

Ballina Artikuj

26 fakte psikologjike për njerëzit, të cilat nuk i keni ditur kurrë!

Marrëdhëniet

1. Miqësitë e lindura në periudhën ndërmjet 16 dhe 18 vjeç kanë një potencial më të madh për të qenë të forta dhe të përhershme.

Nuk ka femra mendjemëdha. Ka meshkuj pa takt

Kur ka qenë hera e fundit që një miku yt të ka thënë “t’i bëje ndonjë”? Mos më thuaj që edhe ti si puna ime po mendon gjithë personat e mundshëm që ta kanë lënë një porosi të tillë.

Çfarë tregon për personalitetin tuaj muzika që e dëgjoni

Muzika, njësoj sikurse shumë preferenca të tjera të tuat, tregojnë shumë për personalitetin tënd. Në mund të kuptojmë shumë për karakterin e dikujt, thjesht duke i hedhur një sy listës së këngëve të tij në laptop, Music app, Spotify, apo iTunes.

“Kam nevojë për më shumë hapësirë” – çfarë nënkupton kjo?

Eshtë një rrëfim i vjetër sa vetë koha: ti njeh dikë, kimia është fantastike, dhe marrëdhënia juaj lulëzon. Keni një ndjesi të mirë për këtë marrëdhënie. Deri kur dëgjohen ato pesë fjalët që ndryshojnë gjithçka: “Kam nevojë për më shumë hapësirë”.

A ekziston vërtetë dashuria në shikim të parë?

Pasi Princ Harry u pyet nga gazetarët për të fejuarën e tij Meghan Markle. “Si e dinit se ajo ishte e duhura?”, ai u përgjigj se e kuptoi se ajo ishte gruaja e jetës së tij, që herën e parë që ata të dy u takuan.

A tërhiqemi më shumë nga personat e ngjashëm apo nga ata të kundërt me ne?

Kur flitet për tërheqjen, mund të mendohen gjëra të ndryshme, por që të gjitha japin pak a shumë të njëjtën ide : afrimin e një objekti me një tjetër për shkak të një force të caktuar që kontribuon në këtë afrim. Për këtë arsye, shpesh fjala tërheqje, ka hyrë në fjalorin e përditshëm si dëshirë.

Përse njeriu duhet të martohet? Përgjigjen psikologët

Duket se martesa ndikon në më shumë gjëra, se sa thjesht lumturia.  

Familja është gjëja më e rëndësishme që kemi në jetë

“Disa gjëra janë të përkohshme, ndërsa familja është e përhershme”

Shtatë cilësitë e një karakteri origjinal!

Pavarësisht nga ajo që mendojmë, ka njerëz të ndershëm në botë. Mund të duket e vështirë, duke pasur parasysh lajmet që mësojmë çdo ditë, por ato ekzistojnë.

5 gjërat që ndodhin kur gjen njeriun e duhur pas një gabimi!

Kur takon një mashkull të mbarë pas një marrëdhënieje toksike, ke qindra dyshime në mendjen tënde. I trembesh nisjes së diçkaje të re, sepse mendon që dashuria nuk ekziston dhe se gjërat do të ecin njësoj për ty, si në marrëdhënien e parë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Dhimbja është mësuesja më e mirë në jetë…

Kur humbasim një person të dashur; kur i japim fund një lidhjeje në të cilën jemi përfshirë maksimalisht, arrijmë ta kuptojmë vërtet se fundi...

Groucho Marx

Jeta është si një puzzle…