Artikuj

Ballina Artikuj

Hemingway agjent i sovjetikëve? Kështu thotë ish-agjenti i CIA-së në librin e tij!

Sipas Nicholas Reynolds, ish zyrtarë i CIA-së shkrimtari i madh i shekullit të njëzet, Ernest Hemingway, ishte rekrutuar në vitin 1940 nga një paraardhës i KGB-së, pjesë e një rrjeti spiunazhi të quajtur NKVD.

Libri fizik po rikthehet! Shënon rritje në krahasim me librin digjital!

Shitja e librave përgjatë këtyre viteve të fundit, dukej se ishte në rënië të vazhdueshme, përderisa librat online shiteshin gjithmonë shumë e më shumë. Ky trend e arriti efektin e tij falë gjeneratës digjitale, pasi kjo mënyrë e leximit u ka dhënë mundësin atyre që ta krijojnë bindjen se po e lexojnë një libër shpejt dhe vetëm me një “click” të butonit.

6 reklama të mençura që do të ju inspirojnë të lexoni!

Nëse veç jeni ndjekës i faqes tonë, ju me shumë gjasë nuk keni shumë nevojë të bindeni për të lexuar. Ju jeni i vet – motivuar për tu zhytur në krijime letrare nga autorë të ndryshëm.

Gjithçka rreth librave ka të bëjë me mençurinë, prandaj edhe reklamat për to, duhet të jenë të mençura. Ne po ju paraqesim disa reklama shumë kreative, të cilat do ta inspironin secilin për të lexuar më shumë.

7 autorë të famshëm që kryen vetëvrasje!

Studimet tregojnë se gjasat që një shkrimtarë të bëjë vetëvrasje janë dy herë më të mëdha se sa njerëzit e zakonshëm. Edhe pse lidhja mes kreativitetit dhe sëmundjes mentale është për tu diskutuar, nuk ka asnjë dyshim se bota e letërsisë ka vuajtur shumë humbje, përderisa shumë gjeni të kësaj fushe kanë pasur probleme për të gjetur paqe në jetën e vet.

Filozofia ju bënë të admirueshëm!

Shumica prej nesh e dëshirojnë popullaritetin. Ne ëndërrojmë të jemi të dashur, të respektuar, të vlerësuar dhe të dëshirueshëm. Fatkeqësisht, pjesa më e madhe nuk i arrijmë këto sepse ne i kërkojmë në vende të gabuara.

Dhjetë rafte librash që do të donit ti kishit!

Pavarësisht se si i organizojm librat, gjithmonë dikush tjetër do ta keta pak problem me atë renditje. Nëse i organizoni në mënyrë alfabetike, në bazë të ngjyrës ose lartësisë, mund të jetë më e mirë se sa ajo që do të shihni këtu. Më poshtë i keni dhjetë mënyrë interesante të organizimit ose sistemit të librave në një dhomë:

Henry Miller i shkruan Anaïs Nin

“Anaïs, nuk e di si të ta them atë që e ndjej. Unë jetoj në një pritshmëri të vazhdueshme. Kur ti vjen koha rrëshqet larg në një ëndërr. Vetëm atëherë kur ti ik e vërej plotësisht prezencën tënde. Dhe atëherë është shumë vonë. Ti më shtang… kjo është pak dehëse, Anaïs.

Cili është sekreti i lumturisë?

Njëri ndër problemet krysore në ballafaqim me botën sot, është ndjekja e lumturisë. Të qenurit i lumtur është bërë synimi i secilit person, madje ne jemi duke e përdorur lumturinë për t’i dhënë përgjigje pyetjes më bazike të ekzistencës njerëzore: “Cili është qëllimi i jetës”? Çdo gjë tjetër është dytësore.

Si ta përballoni ndarjen përmes leximit?

Lidhjet romantike janë të vështira. Nuk ka asnjë rrugë të lehtë për t’i dhënë fund një lidhjeje, pavarësisht nëse jeni ju partneri që e keni kërkuar ndarjen ose jeni i braktisuri. Mirëpo, është e rëndësishme ta kujtoni se bota nuk përfundon vetëm pse ka përfunduar lidhja juaj, edhe pse ndonjëherë duke se e gjithë bota ka ndaluar.

Gjatë kësaj periudhe të vështirë të ndarjes ju keni nevojë për ngushëllim, ndoshta në formën e rileximit të thënieve nga autorët e juaj të preferuar.

10 bibliotekat më të bukura në botë!

Pavarësisht nëse jeni lexues i pasionuar, arkitekt, apo udhëtar kurioz, këto 10 biblioteka të qyteteve janë vlen të vizitohen. Nga ato të vjetrat e deri tek ato modernet, këta tempuj të dijes janë ndërtuar për të na joshur, për të na lënë përshtypje dhe për të na inspiruar!

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Letrat sekrete të Hemingway

Gjashtë dekada më vonë dosjet e librarisë dhe muzeut “Xhon F. Kenedi” në Boston, që mbajnë mijëra letra dhe dokumente të Ernest Heminguej-it, janë...

Charles Darwin

Kahlil Gibran