Paragrafe nga Libri

Ballina Paragrafe nga Libri

“Zëra nga Çernobilli” – fragmente të shkëputura nga libri!

Më 26 prill 1986, në orën 1:23:58, një seri shpërthimesh shkatërruan reaktorin në stacionin bërthamor të Çernobilit. Ishte katastrofa më e madhe teknike në shekullin XX…
Për Bjellorusinë e vogël (10 milionë banorë) ishte një fatkeqësi kombëtare. Sot, një në pesë bjellorusë jeton në tokë të kontaminuar. Janë gjithsej 2.1 milionë njerëz, 700 mijë prej të cilëve fëmijë…

Fragmente të paharruara mbi dashurinë nga autorë të famshëm!

“Ai dridhej i tëri e më shikonte i frikësuar, vetëm në një sekondë më kishte kuptuar. Kurse ti, gjithë jetën tënde s’më kishe kuptuar asnjëherë. Të gjithë njerëzit, të gjithë, më kanë dashuruar, më janë sjellë shumë mirë, më kanë adhuruar, vetëm ti më ke harruar, ti dhe vetëm ti s’më ke njohur kurrë.”

Fragment i bukura nga libri “Regëtimat e dritës së mëngjesit”, Fabio Volo

“‘Vazhdoj dhe ia përsëris vetes se gjithçka shkon mirë. Po pse më dridhen duart, atëherë?’

MARGARITA dhe TULLUMBACE

Meqë e shoqja nuk shkonte mirë me vjehrrën, madje e gjuante me fjalë të rënda, Gentian Meniku ra në hall.

Paragraf nga libri “Sikur të isha djalë”, Haki Stërmilli

Due të pyes se pse vetëm femnat duheshka me u mbulue dhe jo edhe mashkulli?

Plaku dhe Deti – Ernest Hemingway

– Mendo ndonjë gjë më të gëzueshme, o plak, tha. Çdo minutë që kalon, je më afër shtëpisë. Tani që humbe pesëmbëdhjetë kile peshk, lundron më lehtë.

Fragment nga libri “Buzë lumit Piedra, u ula dhe qava”, Paulo Coelho

Nga Paulo Coelho, autori i bestsellerit ndërkombëtar, Alkimisti, vjen një histori prekëse, thellësisht poetike që reflekton thellësinë e dashurisë dhe jetës.

Miqësia.

Nuk mund të të jap zgjidhje për të gjitha problemet e jetës tënde, nuk kam përgjigje për dyshimet o frikërat e tua, por mund të të dëgjoj dhe t’i ndaj me ty të gjithë shqetësimet e tua.

Osho: “Dallimet e vërteta mes gruas dhe burrit”

 

“Një grua është me e qendërzuar se sa një burr… Ajo është më e qetë, më e heshtur, më e durueshme dhe më e zonja për të pritur. Ndoshta për shkak të këtyre cilësive ajo ka rezistencë më të madhe ndaj sëmundjeve dhe jeton më gjatë se sa një burr. Për shkak të qetësisë së saj dhe delikatesës, ajo mund ta përmbush pa masë jetën e një burri.

Fragment i shkëputur nga libri “Pushtimi i lumturisë”, Bertrand Russell

“Nuk diskutohet që gjendja shpirtërore mund të ndryshojë nën ndikim e ndonjë ngjarjeje fatlume, ose me ndryshimin e gjendjes sonë trupore, mirëpo nuk mund të ndryshohet me fakt.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Zigmund Frojd, “Tri leksioni mbi teorinë e seksualitetit”

"Qëllimi im është kërkoj se në çfarë mase psikologjia mund të na japë të dhëna mbi biologjinë e jetës seksuale të njeriut. Për të shpjeguar...

Jean – Paul Sartre

Erich From