Paragrafe nga Libri

Ballina Paragrafe nga Libri

Haruki Murakami

Mendoj se ende më dashuron, por ne nuk mund t’i ikim faktit se unë nuk të mjaftoj ty. E kam ditur se kjo do të ndodh, prandaj nuk të fajësojë ty që ke rënë në dashuri me dikë tjetër.

Nuk jam as i nervozuar. Duhej të isha, por nuk jam. Unë vetëm ndjej dhimbje, shumë dhimbje. Kam menduar se mund ta imagjinoja se sa shumë mund të dhemb kjo, por paskam qenë gabim.

– Haruki Murakami

Gabriel García Márquez

“Gastoni jo vetëm që ishte një dashnor i fortë, me një mençuri dhe imagjinatë të pafund, por ai ndoshta edhe ishte burri i parë në historinë e gjallesave që kishte bërë një ulje emergjente dhe kishte qenë shumë afër vrasjes së vetes dhe së dashurës së vetë, vetëm për të bërë dashuri në një fushë me manushaqe.”

Karl Marx, “Kapitali”

“Sa më pak që hani, që pini dhe që lexoni libra; sa më pak që ju shkoni në teatër, sa më pak që shkoni në sallën e vallëzimit; sa më pak që mendoni, dashuroni, këndoni, pikturoni; sa më shumë që kurseni – aq më i madh bëhet thesari i juaj, kapitali i juaj.

Sa më pak që je, aq më shumë ke; Sa më pak që e shprehni jetën tuaj personale, aq më e madhe bëhet jeta juaj e tjetërsuar.”

Karl Marx, “Kapitali”

“Alkimisti” – Paulo Coelho!

– “Pse duhet ta dëgjojmë zemrën?”, pyeti djali atë ditë, ndërsa po ngrinin çadrën.

– “Sepse ku ke zemrën, ke dhe thesarin tënd”.

Paulo Coelho

“Kam qenë i dashuruar edhe më parë, është si narkotik. Në fillim, ajo e sjell euforinë e nënshtrimit të plotë. Ditën tjetër ju dëshironi edhe më shumë.

Ju ende nuk jeni i varur, por e pëlqeni atë ndjesi dhe mendoni se ende mund t’i kontrolloni gjërat. Ju mendoni 2 minuta për personin që e dashuroni dhe pastaj e harroni atë për 3 orë. Por pastaj ju mësoheni me atë përson dhe filloni të jeni plotësisht i varur nga ai. Tani ju për atë mendoni 3 orë dhe e harroni vetëm 2 minuta.

Nëse ajo nuk është atje, ju e ndjeni një varësi e cila nuk ka shërim. Dhe ashtu sikurse varësit të cilat ua vjedhin veten tuaj dhe ju poshtërojnë për ta arritur atë që kanë nevojë, edhe ju jeni në gjendje të bëni çdo gjë për dashurinë.”

Paulo Coelho, “By the River Piedra I Sat Down and Wept”

Milan Kundera

“A më dashuron ai? A e dashuron ai dikë tjetër më shumë se mua? A më dashuron ai mu më shumë se sa që e dashuroj unë atë?

Paragraf nga libri “Sikur të isha djalë”, Haki Stërmilli

Due të pyes se pse vetëm femnat duheshka me u mbulue dhe jo edhe mashkulli? Ky gjykim mos rrjedh nga ajo mendësi e kalbun që i quen femnat seks i bukur?

Masa të kota kundër dashurisë, nga Dino Buzzati!

‘Tani që ai u largua dhe nuk do të bëhet i gjallë më, u zhduk, u fshi tutje nga fusha e jetës saktësisht si të kish vdekur, asaj, Irenës, nuk i mbetet veçse të armatoset me gjithë guximin që një grua mund t’i kërkojë Zotit dhe të shkulë të gjitha rrënjët me të cilat ajo dashuri e pafat i ishte ngjitur pas rropullive të saj. Gjithmonë ka qenë një vajzë e fortë, Irena, e kësaj here s’do të jetë më pak e tillë.

Niccolò Machiavelli

Nuk ekziston asnjë mënyrë tjetër për ta mbrojtur veten nga lajkatimi, përveç se t’i bindësh të tjerët se nëse ta tregojnë të vërtetën, ti nuk do të ofendohesh.

Tregim i mrekullueshëm nga Mitrush Kuteli

Juve që ankoheni e thoni se njeriu s’ka ndjenja është mirë t’ju tregoj fatin e një mareshali të Napoleonit. Nuk do t’ja permendim fare emrin që të mos ngacmojmë historianët dhe pedantët.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Iris Murdoch

“Edukimi nuk ju bënë të lumtur. As liria nuk ju bënë të tillë. Ne nuk bëhemi të lumtur vetëm sepse jemi të lirë –...

Paulo Coelho