Poezi

Ballina Poezi

Fatos Arapi: “Si s’të desha pak më shumë…”

Unë e desha përtej vdekjes,
Ashtu dashurova unë
Edhe prap s’ia fal dot vetes:
S’i s’e desha pak më shumë…

Bëje sidoqoftë!

Bëje sidoqoftë!

Në të shumtën e rasteve
Njerëzit janë të paarsyeshëm dhe egoist.
Fali, sidoqoftë.

Të huaj jemi – Ismail Kadare

Të huaj jemi ne prej kohësh
Ç’ish për t’u thënë është thënë.
Si gurët që zënë vend në tokë
Një jetë vend ne kemi zënë.

Me një prift në tavernë – Dritëro Agolli

Në një tavernë atje në Romë
Më hodhi era tek një prift,
E donte prifti Ciceronë,
E pinte verën latinisht.

Mbase…

Mbase do të të takoj një ditë në mes të qytetit,
Atë ditë kur shpirti im ka pushuar së kërkuari,
Ti do më shfaqesh përballë në rrugën time,
Si çdo herë i bukur , i ëmbël por i harruar.

Shko

Shko se furishëm po fryn në mua erë mallkimi që s’të fal.
Dhe, dije mirë, kurrë më një e një nuk bëjn’ një si thonte Hikmeti,
ai farë poeti me këngë prej zjarri.

Ti!

Ti sdo më shkruash përsëri
Unë e kuptoj, ti ndjen mëri,
Ti sdo shkuash më naten der në mëngjes
Unë e di se më as nuk do të të përshëndes.

Mos ma kujto!

E shkuara ka çaste dhe orë të hidhura, mos ma kujto
për shembull, më pe me duar të lidhura, mos ma kujto!

Në mundsh…

Në mundsh ta ruash arsyen, kur bota humbet fillin
e fajin ty ta hedh dhe vetes t’i besosh,
sa herë tek ti dyshojnë e s’të përfillin
por edhe dyshimet drejt t’i gjykosh…

Nervat e grave

Mbyllni dyert e portat, ju gra e vajza të brishta,
Shtrihuni pak dhe puthni jastëkët në faqe,
Ju jini vërtet me nerva të gjitha.
Më pritni, do t’ju lë nëpër pragje
Veç nga një tufë me vargje.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

PLAKU – ANDON ZAKO ÇAJUPI

Moj mike, c'është kjo punë? U plaksh' e nukë më njeh! Kur të bënesh ti sa unë, Nukë do të jesh si je. Njeri s' ka mbeturë djalë, Do...

Homeri

Bob Marley