Poezi

Ballina Poezi

Ervin Hatibi- Dëshirë dhe Heshtje

Tej dritares është ngrohtë
njerëz janë ulur në tavolina
qyteti nis e del prej vetes
në rrugë bredhin klube e makina.

Sinead o’ Connor – Nothing Compares to You

ASGJË S’KRAHASOHET ME TY

Kanë kaluar shtatë orë dhe pesëmbëdhjetë ditë
Që kur more me vete dashurinë tënde
Dal përnatë dhe fle tërë ditën
Që kur more me vete dashurinë tënde

BOB DYLAN – TY DO TË TË KUJTOJ

Bob Dylan's new album, Triplicate, comes out March 31.

Ty do të të kujtoj,
atëherë kur gjithçka tjetër të kem harruar,
Ti me mua ishe gjithmonë e vërtetë.
Ti për mua ishe ngahera më e mira.
Kur nuk ka më gjë tjetër,
ti hyn drejt e në thelb,
shumë më shpejt se kushdo që kam njohur.
Kur jam fare vetëm
në të madhen të panjohur,
ty do të të kujtoj.

Poema e kujtimit – nga Gustavo Alejandro Castiñeiras

Të lutëm, më thuaj ku nuk je,
Në ç’vënd të mos jem mungesa jote,
Ku mund të jetoj pa të kujtuar,
e ku të të kujtoj, pa ndjerë dhimbje.

Gjashtë poezi fantastike nga Borgesi!

Arti i poezisë (Ars poetica)

Të vëzhgosh lumin prej kohe dhe uji
Të kujtosh se koha është një tjetër lum.
Për të ditur se ne humbim si lum
Dhe fytyrat tona zhduken si uji.

Katër poezi të mrekullueshme nga Dimitrov Popoviq!

“Kosovarët”

Më takoi të rri në rradhë me ata
Tek mjeku apo tek agjencia.
Një cilësi gjithnjë në pah,
Maturia dhe qetësia.

Ty…

“Dashuri e llastuar”

Flasim si dy të huaj
në një breg liqeni rishtazi
ndodh të kalojnë muaj
e fjalët tona të mbajnë zi

Ti je ndryshe!

Ti je ndryshe!
Krenare dhe e pabindur!

Disa Poezi Nga Dritëro Agolli

I PATURP JAM

S’i kam dashur kurrë gjërat e bujshme
Dhe shpesh jam menduar duhan duke pirë;
Ka gjëra lakuriqe që s’janë të turpshme,
Siç ka dhe gjëra të ç’ndershme të veshura mirë.

LASGUSH PORADECI – RI MBËSHTETUR NË TRYEZË

Ri mbështetur në tryezë
Ndaj më shpesh e ndaj më rrallë,
Pa vjen malli të më ndezë
Zjarr në zemër, zjarr në ballë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Dhjetë sjelljet e një femre të dashuruar marrëzisht!

Të biesh në dashuri me një femër është një nga gjërat më të bukura dhe më të veçanta që mund të ndodhin në jetë....

“Zemër e qeshur”, Bukowski