Poezi

Ballina Poezi

“E shkreta vajzë”- Maya Angelou

Ju keni gjetur një tjetër të dashur
dhe unë e di këtë
Dikë që ju adhuron 
tamam si unë

Afrohu- Ervin Hatibi

Dua t’i harroj sot fjalët

le të flasin vetë vështrimet

Loja e Perëndive

Ato hedhin zaret,
por nuk pyesin nëse duam të marrim pjesë në lojë.
Nuk duan t’ia dinë nëse ke lënë një burrë,
një shtëpi, një punë, një karrierë, një ëndërr.

Fyelli

Pa dëgjo fyellin ç’thotë
Tregon mërgimet e shkreta,
Qahet nga e zeza botë
Me fjalë të vërteta.

“Femrat” poezi nga Nënë Tereza

Ki gjithmonë parasysh se lëkura krijon rrudha,

flokët bëhen të bardhë,

ditët shndërrohen në vite…

“Kur të jesh mërzitur shumë”, Dritëro Agolli

Këtu s’ do të jem, do jem larguar;
Në tokë i tretur si të tjerët,
Në kafenenë e preferuar
Nuk do më shohin kamarierët.

“Vdekja nuk është asgjë”, Henry Scott Holland

Walk into the light

Vdekja nuk është asgjë.

Thjesht kam kaluar në anën tjetër:

është sikur të jem fshehur në dhomën përbri.

“Kam shumë shpresë “, poezi nga Naim Frashëri

Kam shumë shpresë
Te Perëndija.
Që të mos jesë
Kshu Shqipëria,
Po të ndritohet
Të lulëzohet. 

Poezi nga Mihail Lermontov

Bëj be, çastin kur u lind bota,
për atë çast kur shuhet jeta.

Poezi nga Ivan Sergejeviç Turgenjev!

Më fole më në fund se duhet të largohem,
Se bota na gjykoi, se shpresë s’ka për ne.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Sa më i zgjuar të jesh, aq më e vështirë të...

Dikur e pyetën Ajnshtajnin se cili mendonte që ishte dallimi midis inteligjencës dhe injorancës. Ai tha: “Ndryshimi midis inteligjencës dhe injorancës është se inteligjenca...

Friedrich Nietzsche