Poezi

Ballina Poezi

Pablo Neruda- Shqipëria

– SHQIPERIA

S’kam qënë ndonjëherë
Në Shqipëri
n’atë tokë të ashpër e të dashur,
n’atë dhe malor barinjsh.

LOIUS ARAGON – TANI QË KOHË E RINISË

– TANI QË KOHË E RINISË

Tani që kohë e rinisë
Zbehet te qelqi mavi
Tani që kohë e rinisë
Së natyrshme u bë hi

OCTAVIO PAZ – DËGJOMË SIÇ DËGJOHET SHIU

– DËGJOMË SIÇ DËGJOHET SHIU

Dëgjomë siç dëgjohet shiu
as vëmendshëm as shkujdesur,
hapa të lehtë, rigon,
uji që është ajër, ajri që është kohë,
dita që s’ka të perënduar,
nata që ende s’troket,

HAYDEN CARRUTH – POEZIA E OBËRNIT

Në një libër të Milan Kunderës që po lexoja këtë mëngjes shkruhej: “Në algjebrën e dashurisë një fëmijë është simbol i shumës magjike të dy qenieve.”

E jargavitura gjuhë!

Dredhesh, përdredhesh,
Mbi laring përpëlitesh,
Si kokë gjarpri, në strofkën tënde,
Mes jargësh që zgjaten,
Jargavitesh!

ISUF LUZAJ – TY QË PO MË LEXON

A e pandeh ti, që jeton, siç do vetë?
Pa kujdes, i pa trembur, i pa paplagosëshëm?
Që siç qe dje dhe nesër do të jeshë
Si të duash ti, si ti; ta vendosësh,

MICHELE MARI – TË KAM DASHUR GJITHNJË NË HESHTJE

Të kam dashur gjithnjë në heshtje
duke peshuar hendekun e asaj dashurie
e t’asaj heshtjeje,

Mimoza Ahmeti- KLITHMA IME

– KLITHMA IME

Unë do të vdes,
me kot lutesh të zgjohem nën këtë hark të kuq të perëndimit
ku pisha digjen,
e kotë t’i ngjallesh akrepat e mugët të ndjenjes në këtë orë.

Ilirian Zhupa – Është vonë të më mungosh

– ËSHTË VONË TË MË MUNGOSH

Më mungojnë shumë gjëra, po ti më mungon e para.
Rruga më shtyn me bërryla, sikur do të më nxjerrë në skaj.
Atje, nëpër stola, rrinë ulur ca pleq me fytyra të bardha
Dhe të gjitha fytyrat ngjajnë.

Poezi nga Ivan Sergejeviç Turgenjev!

Më fole më në fund se duhet të largohem,
Se bota na gjykoi, se shpresë s’ka për ne.
Se e trishtuar je, se duhet të mundohem të harroj,
Ish mbrëmje, ndrinte hëna e re.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Bertrand Russell, “Has Man a Future?”

Edhe nëse ne nuk kemi ndonjë vlerësim shumë të lartë për Muhamedin, ne nuk mund ta injorojmë atë, sepse një pjesë e madhe e...

Fyodor Dostoyevsky

Shuarja e idhujve!!!

21 thënie nga Rumi