Poezi

Ballina Poezi

Dashuri e vështirë…

Ti në kanape tani dremit
Ndofta gjumi ende s’të ka zënë,
Abazhuri mbi qerpikët ndrit
Libri nga gishtërinjtë të ka rënë.

Grua fenomenale…

Gratë e bukura sfiliten të gjejnë sekretin e sharmit tim.
Ngase s’jam e bukur ndoshta, e as ndonjë trup modeleje kam
dhe kur këto ua them atyre
mendojnë se tallem.
Them se
është në gjatësinë e krahëve,
në përdredhjen e vitheve të mia,
në ritmin e hapave,
në formën e bukur të buzëve…
Jam jashtëzakonisht femër!
Një femër fenomenale
jam unë.

Letra

Nga një tryezë poste që kurrë s’mbetet shkretë
ku rrinë kujtimi, brenga zemra dhe heshtja vetë,
posi pëllumba letrat degdisen që me natë.
I ndiej tek flatrojnë për në shtegtim të gjatë.

TI QAVE …

 

Ti qave dhe më the me zë të ulët
Se unë të trajtoja si prostitutë.
Atëhere lotëve të tu s’ua vura veshin,
Të desha, pa e ditur se të desha.

Nuk dua të dashuroj sot, as të dashurohem!!!

Nuk kam dëshirë sot të mendoj, as të
dashurohem por as të më dashurojnë.

Gratë – Skender Rusi

Ndonjëherë duhen gënjyer gratë,
Ato, me një re që shohin
krijojnë shira,
Po gjetën dy re e krijojnë një dimër,
Krijojnë erën dhe të tjera çudira! 

Naim Frasheri – “Emri i Zotit”

Zot i vërtetë,
Bota e tërë
Gjithë ç’ke bërë
E ç’ka në jetë
Të gjitha ç’janë
Yje dhe diej,
E dhé e qiej,
Një gjuhë kanë,
Që thotë emrin tënt!

Leonard Cohen – Nuk ke pse më do

Nuk ke pse më do
ngaqë
je si të gjitha gratë
që përherë më kanë munguar

ATDHEU U SHIT, ANKANDI U MBYLL.

Atdheu u shit, ankandi u mbyll,

Të gjithë e dimë, po lajm nuk ka,

Miliona letra me vlerë votimi,

Tani do të bëhen thasë me para…

Poezi nga Ana Ahmatova

Si gur i bardhë në fund të pusit t’errët,
Ka mbetur brenda meje një kujtim.
As mund dhe as dua të ma nxjerrin,
Atë kam gaz dhe atë kam hidhërim.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Ayn Rand

Nëse i thuani një gruaje të bukur se ajo është e bukur, çfarë i keni dhënë ju asaj? Nuk është asgjë më shumë se...

George Bernard Shaw

Ty…