Poezi

Ballina Poezi

Poezi nga Heinrich Heine

Ata më paten munduar
dhe zemëruar sa s’ka.
Disa me dashurinë e tyre
me urrejtjen e tyre disa.

Po u pamë… – Vaso Papaj

Ndonjëherë dhe po u pamë,
As shëndet nuk do të themi,
Por mes turmës, siç u ndamë,
Ndoshta lot në sy do t’kemi. 

Annabel Li – Edgar Allan Poe

Ka shumë e shumë vjet
Në një vend afër në det,
Ish një vajzë që mundni ta njihni tani
Nën emrin Annabel Li;
Dhe kjo vajzë më donte edhe tjetër s’kërkonte
Veç ta deshja sikundër më deshti.

Përse Të Dua

Se të desha vetë,
Dhe t’u nqasa vetë,
Dhe të putha vetë-
Prandaj

Para Elegjisë

Një ditë do t’i marrësh ne gji
gjethet e rëna të stinëve të tua
dhe do të kërkosh kot veten
shtigjeve të harruara të një moshe
e nuk do të kesh më as flokë ere,
as shikim ylberi ta matësh fillin
dhe fundin e mashtrimit tënd të shkurtër.

Mora lule sot…

Mora lule sot… Nuk ishte ditëlindja ime ose ndonjë rast special. Patëm zënkën e pare mbrëmë. Ai tha shumë gjëra të këqija që më lënduan. E di që i vjen keq dhe që nuk i mendon ato që tha.Sepse ai më solli lule sot.

Dashuria

E mban mënd, moj Marë,
dashurin’ e parë?
Njeri nuk e gjegji,
se jeshmë te vegji.

O shokë, ç’u prish dynjaja

“O shokë, ç’u prish dynjaja
si për burra dhe për gra,
tani shitetë sevdaja,
mjer’ ai që s’ka para.

Zgjimi i madh

Shpirt i vetmur,
O ju mushkëri që jeni mbytur nga
lagështia e bodrumeve të errëta…
Zgjohuni, hapini sytë dhe vështroni tej
teksa ndodh revolta e madhe.

Mbase shkoi edhe një ditë

Mbase shkoi edhe një ditë,
Kur krejt pa folur mbeti fjala..!
Ndër mendime si në heshtje,
Harresa mallit s’i del para..!

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Ralph Waldo Emerson

"Çkado që bëni, ju duhet guximi. Çfardo rruge që e zgjedh për ta ndjekur, do të ekzistojnë gjithmonë disa për të të thënë se...

Thomas Mann

Albert Einstein