Poezi

Ballina Poezi

Sepse të dua

Sepse të dua

Sepse të dua, i egërsuar,
Po vi tek ti në këto nete.
Me që ti kurrë s’më ke harruar
Dhe shpirtin tënd mora me vete.

Kernës

Kujtoj me mall një çast gëzimi
përpara sysh m’u shfaqe ti,
si vezullim i një vegimi
si ëngjëll plot me bukuri.

Baladë nizamesh

O ju korba që më hani,
Syt’e zez të mos m’i ngani!
Se kur nat’e zez’ të bjerë,
Do vrapoj un’ porsi erë,
Atdheu ku më pret,
Tek deti buçet.

Ata që dashurojnë akoma

Ata që s’kanë bukë,
kur të kujtojnë bukën,
ty dhe mua le të kujtojnë.

Këtu s’do jem

Këtu s’do jem do jem larguar
Në tokë i tretur si të tjerët
Në kafenenë e preferuar
Nuk do më shohin kamarierët

Një natë

Grue a hyjneshë, e mbështjellun n’errsi të natës,
zbriti nga sfera të panjoftuna ndër odat e mia
dhe u shtrue një fllad, një e kandshme ndjesi,
një heshtje parathanse zemrën don të ma përpijë,

E mora shoqëzen për krahë!

E mora shoqezën përkrah,
E matmë rrugën ca-nga-ca,
Sikur na ndillte larg diçka.

O moj Shqypni!

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,
Kush te ka qitë me krye n’hi?
Ti ke pas kenë një zojë e randë,
Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Vashës së largët!

Fati ynë është shumë i fort
Se na jep helme dhe mort

Vdekja e të dashurës

Për vdekjen ai dinte ç’ish rrëfyer:
që vjen, na merr e në heshtje na flak.
Por kur ajo, nga ai e parrëmbyer,
jo, qetë prej syve te tij u mpak.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Milan Kundera

Qentë janë lidhja jonë me parajsën. Ata nuk e njohin të keqen, gjelozin ose pakënaqësin. Të ulesh me një qenë pranë një kodre të...

Frederick Douglass