Poezi

Ballina Poezi

Një çast i pagjumë

Çdo gjë ngarkohet-shkarkohet në jetë,
Ngarkohet-shkarkohet toka e madhe,
Mbushet qielli nga retë e shkarkohet nga retë,
Mbushen pemët me fletë e shkarkohen në vjeshtë.

Nervat e grave

Mbyllni dyert e portat, ju gra e vajza të brishta,
Shtrihuni pak dhe puthni jastëkët në faqe,
Ju jini vërtet me nerva të gjitha.
Më pritni, do t’ju lë nëpër pragje
Veç nga një tufë me vargje.

Babai

Ai erdhi në mbrëmje i pirë
afër vatrës u ul, u step.
Kasketa e vjetër, e nxirë,
gazeta e ditës në xhep.

Të huaj jemi – Ismail Kadare

Të huaj jemi ne prej kohësh
Ç’ish për t’u thënë është thënë.
Si gurët që zënë vend në tokë
Një jetë vend ne kemi zënë.

Bëje sidoqoftë!

Bëje sidoqoftë!

Në të shumtën e rasteve
Njerëzit janë të paarsyeshëm dhe egoist.
Fali, sidoqoftë.

I bëmë keq!

Nga flokët e saj bojë kullonte,
E pasqyra në të zezë ish njollosur,
Nga sytë gjaku s’i pushonte,
Në shpirt dhe zemër e sakatosur.

Sharja!

Jam vegjetarian!

Ose ndoshta isha pasi u bëra.
Më mori uria, kisha ngrënë shumë pak, një copë sfungjeri blu në pilaf ma kishte vështirur atë ditë.

Nëse ti më harron

Dua që të dish
Një gjë.
Ti e di si është kjo gjë:

Paul Éluard: “Edhe një buzëqeshje”

E plotë nata kurrrë s’mundet të jetë,
Besomëni për çka po ju them,
Besomëni për çka ju betohem.
Çdo hidhërim ka një dritare të hapur,

Shko

Shko se furishëm po fryn në mua erë mallkimi që s’të fal.
Dhe, dije mirë, kurrë më një e një nuk bëjn’ një si thonte Hikmeti,
ai farë poeti me këngë prej zjarri.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

50 thënie nga “Harku i Triumfit”

1. Që të bëhesh qesharak s`të mjafton vetëm guximi, por duhet të kesh edhe moskokëçarjen e nevojshme. 2. Ka më shumë prostituta ndërmjet grave...

Unë Do Të Dua

Ofelia