Poezi

Ballina Poezi

Poema e Mjerimit

Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi,
kafshatë që të mbetë në fyt edhe të zë trishtimi
kur shef ftyra të zbeta edhe sy t’jeshilta
që t’shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita
edhe ashtu të shtrime mbrapa teje mbesin
të tan jetën e vet derisa të vdesin.

Ikja e Moisi Golemit

Kjo rruga përdridhet
si gjarpër i zi
për ku po vrapon
gjeneral Moisi?

Një çast i pagjumë

Çdo gjë ngarkohet-shkarkohet në jetë,
Ngarkohet-shkarkohet toka e madhe,
Mbushet qielli nga retë e shkarkohet nga retë,
Mbushen pemët me fletë e shkarkohen në vjeshtë.

Nervat e grave

Mbyllni dyert e portat, ju gra e vajza të brishta,
Shtrihuni pak dhe puthni jastëkët në faqe,
Ju jini vërtet me nerva të gjitha.
Më pritni, do t’ju lë nëpër pragje
Veç nga një tufë me vargje.

Babai

Ai erdhi në mbrëmje i pirë
afër vatrës u ul, u step.
Kasketa e vjetër, e nxirë,
gazeta e ditës në xhep.

Të huaj jemi – Ismail Kadare

Të huaj jemi ne prej kohësh
Ç’ish për t’u thënë është thënë.
Si gurët që zënë vend në tokë
Një jetë vend ne kemi zënë.

Bëje sidoqoftë!

Bëje sidoqoftë!

Në të shumtën e rasteve
Njerëzit janë të paarsyeshëm dhe egoist.
Fali, sidoqoftë.

I bëmë keq!

Nga flokët e saj bojë kullonte,
E pasqyra në të zezë ish njollosur,
Nga sytë gjaku s’i pushonte,
Në shpirt dhe zemër e sakatosur.

Sharja!

Jam vegjetarian!

Ose ndoshta isha pasi u bëra.
Më mori uria, kisha ngrënë shumë pak, një copë sfungjeri blu në pilaf ma kishte vështirur atë ditë.

Nëse ti më harron

Dua që të dish
Një gjë.
Ti e di si është kjo gjë:

MË TË POPULLARIZUARAT

Khaled Hosseini

Leo Tolstoy

Friedrich Nietzsche

MË TË LEXUARAT

Dashuria e lumtur

Dashuria e lumtur. A thua kjo është normale, a thua është serioze, a thua e dobishme - çfarë ka bota nga dy njerëz, të cilët nuk e...

Paulo Coelho