Poezi

Ballina Poezi

Paul Éluard: “Edhe një buzëqeshje”

E plotë nata kurrrë s’mundet të jetë,
Besomëni për çka po ju them,
Besomëni për çka ju betohem.
Çdo hidhërim ka një dritare të hapur,

Shko

Shko se furishëm po fryn në mua erë mallkimi që s’të fal.
Dhe, dije mirë, kurrë më një e një nuk bëjn’ një si thonte Hikmeti,
ai farë poeti me këngë prej zjarri.

Fatos Arapi: “Si s’të desha pak më shumë…”

Unë e desha përtej vdekjes,
Ashtu dashurova unë
Edhe prap s’ia fal dot vetes:
S’i s’e desha pak më shumë…

Sylvia Plath: “Babush”

BABUSH

Ti nuk bën, nuk bën
Më tepër, këpucë e zezë
Në të cilën kam jetuar si një këmbë
Për tridhjet’ vjet, e vobektë dhe e zgurdulluar
Duke tentuar varfërisht të marr frymë apo apshi.

“Dua të jem” – Ali Podrimja

DUA TË JEM

Nganjëherë dua të jem lumë –
të rrjedh nëpër damarët e tu,

nganjëherë dua të jem diçka e jotja
bota e jote të pushojë n’mua,

nganjëherë dua të jem ti –
heshtjet e shirat e moteve t`i ndiej,

nganjëherë dua të jem etje –
ujërat e tua deri n’pikë të t’i pi,

Kosovë – zjarr i përflakur n’damarë t’mi.

– Ali Podrimja

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Nuk po kërkoja ndonjë gjë të madhe atë pasdite, thjesht një...

Me gotën tënde, më zgjat dorën dhe mbush pak edhe timen. E pive? Kaq shpejt? Unë druhem të të them se e pi pa...

Mall