Shkrime Autoriale

Ballina Shkrime Autoriale

Pse djemtë e mirë ngecin gjithmonë në “zonën e miqësisë?

A keni menduar ndonjëherë se përse është kaq e vështirë për juve të gjeni një të dashur, e madje edhe kur e gjeni, lidhjet e juaja janë të papërmbushura, të cekëta dhe jetë shkurtë? Epo, më fal që po ta them por gratë nuk bien për djemt që janë vetëm të mirë – ata duhet të jenë më shumë se kaq.

Life…is bigger and you’re not me’’

Life…is bigger and you’re not me’’*

Asnjëherë nuk e kam ndjerë vetën të afërt me ty! Ke qenë shumë larg meje edhe atëherë kur unë pretendoja se të kisha afër. Cdo javë shkoja në vendin ku të lutesha por sërish zemra ime ndjente vetëm largësinë në vend të afërsisë.

Dashuria është diçka e ngjashme me Perënditë!!!

 

– Mund të thuash si u njohët ju të dy ?

-Po, ajo ishte një romantike ëndërrimtare.. sytë i shndrinin kur ishte e lumtur. Ashtu sikurse ndrin prej lotëve kur mërzitej. Nuk i fshihte dot emocionet e saj. Gjasa ishte kaq e sinqert sa mund të quhej naive…

Ajo nuk është duke shikuar për ndonjë lidhje, por është e hapur që dashuria ta gjejë atë…

Ajo nuk është diku shikur për ndonjë lidhje sepse ajo është e lumtur aty ku është tash. Ajo është beqare dhe është krejtësisht në rregull me këtë.

Duhet të mësosh t’i largosh disa njerëz nga jeta jote….

Dikur mendoja se duke dhënë shumë, mund të merrja shumë mbrapsht. Mund të ndodhte që të jepja dashuri dhe të mos ma kthenin, por sërish mendoja se tregoja forcë dhe nuk tregoja egoizëm duke i dashur më fort ata persona. “Jep shumë që të marrësh shumë” ky ishte parimi kryesor i jetës sime dhe vazhdoi të ishte i tillë për një kohë të gjatë.

Nuk jam duke e kërkuar kalorësin me kalë të bardh, por dikë që do të më dojë…

Shiko, është vërtetë mirë të fantazosh për princin sharmant, por realiteti nuk funksionin kështu. Askush nuk do të vijë në shtratin tënd, të ju puth dhe krejt papritur të ju nxjerr nga mjerimi. Askush nuk do të trokas në derë dhe krejt papritur të ju bëjë personin më të lumtur në botë.

Përse gratë çdo ditë e më pak po zgjedhin të martohen?

Martesa është një hap i madh dhe i rëndësishëm në jetën e njeriut, por duket se ditët e sotme realiteti është krejtësisht ndryshe. Gratë gjithnjë e më pak po zgjedhin të martohen. Gjithnjë e më shumë njerëz po refuzojnë të “vendosin”, sepse “kjo është gjëja e duhur për ta bërë” duke e vazhduar pastaj të vetëm udhëtimin e tyre.

Jeta nuk të jep njerëzit që do, por ata për të cilët ke nevojë…

Edhe pse mund të krijojmë vazhdimisht marrëdhënie me njerëz të ndryshëm, sërish ndonjëherë ndihemi jo të kënaqur lidhur me disa njerëz që kemi në jetën tonë. Ndihemi sikur marrëdhëniet me ta na kufizojnë, na dëmtojnë, ndonjëherë edhe na bëjnë më të dobët.

Asnjëherë nuk dashurova veten!!

Asnjëherë nuk kam qenë e dashuruar me veten time.
E kuptova…
Pak vonë,

Përse takimet moderne të dashurisë po më bëjnë të heq dorë nga gjithçka?

Duhet ta themi: jemi duke jetuar në një botë me kulturë të sëmurë të takimeve të dashurisë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Dashuritë e mëdha vijnë pas gabimeve të mëdha…

“Ndoshta janë gabimet tona ato që krijojnë fatin tonë”, – ka thënë Carrie Bradshaë. Ndoshta fillimisht duhet të gabojmë për t’u ndjerë të plotësuar. Lloji...

Ralph Waldo Emerson

Eleanor Roosevelt