Shkrime Autoriale

Ballina Shkrime Autoriale

Gënjeshtrat nuk vishen me të kuqe!

Nëse do të vish, eja sot, mungon vetëm ti që fotoja e përvitshme të marrë formën e dashurisë, nëse do të vish, eja sot, jo në kohë tjetër. Që të të përqafoj fort e në atë shtrëngim të kuptosh se të kam falur, se nuk harroj por në thelb nuk jam më vogëlushja naive që mendon se gënjeshtrat vishen me të kuqe dhe stolisin ditët gri!

Si ty, asnjë, asnjëherë!

Nuk ngjan me asnjë kalimtar të rastësishëm, as me ndonjë mik, nuk ke asnjë të përbashkët me askënd, ti je tmerrësisht ti, në gjithckanë tënde, e vetmja e përbashkët me botën është rruga që ti shkel.

EDISON YPI – TI NUK LEXON

Ti ha, pi, vishesh, mbathesh, zbavitesh. Por nuk je i qetë. Nuk ndjehesh i lumtur. Ke ankesa. Nuk të rreh mirë zemra. Nuk të mbushet mushkëria.

Në lidhje me burrat që “ndihmojnë” gratë…

Një miku im, një ditë erdhi tek unë për një kafe .
U ulëm e po bisedonim, duke folur kështu, përgjithësisht për jetën…

Rritja e mungesës së lirisë në Perëndim!

Nga Andrew A.Michta

Është koha ta themi me zë të lartë: Demokracitë në mbarë Perëndimin, janë në pikën më të ulët të fjalës së lire, dhe nuk është e qartë se si do të shkojnë punët mbi këtë çështje në 20 apo 30 vitet e ardhshme. Një sondazh i “Rasmussen Raport” i dhjetorit 2018, zbuloi se sot vetëm 26 përqind e të rriturve amerikanë, besojnë se kanë liri të vërtetë të fjalës, ndërsa 68 përqind mendojnë se duhet të jenë të kujdesshëm të mos thonë diçka politikisht të pasaktë, për të mos u futur në telashe.

Për tjetrin që do ta dashurojë!

Ajo tmerrohet nga merimangat. Kështu që kur ti të jesh jashtë me miqtë duke pirë natën dhe ajo të shkruan e terrorizuar që ka një merimangë tek dritarja, të lutem shko ta vrasësh. Ajo nuk do të flejë përndryshe.

Fjalët prekëse dhe mesazhi i fortë i një doktori!

Sot është dita më e trishtë e jetës sime.
Si doktor, unë kam trajtuar aq shumë gra shtatzëna dhe çdo herë që jam në sallën e lindjes i lutem Zotit t’i bekojë të gjitha nënat.

I dashur biri im…

Silhouette of a father and son

I dashur biri im,

Po të shkruaj këtë letër për 3 arsye:
Arsyeja 1. Jeta, fati dhe belatë janë të paparashikueshme, askush nuk e di sa gjatë do të jetojë. Disa fjalë është më mirë të thuhen herët.

– “Parimisht, njeriu (nuk) i përket shoqërisë njerëzore”!

E natyrshme për një mendje krejtësisht
të vetëdijshme dhe skajshmërisht
dyshuese, nëse do të gjykonte me të “drejtë”
se; “parimisht, njeriu nuk i përket shoqërisë njerëzore”.

Të jetë frekuenca e shpirtit kur ke humbur shpresën.

Për mua është mentori im ky njeri i
mençur, është si të thuash…ndoshta
udhërrëfyes…
Në çdo dilem gjej përgjigjen e mundur…

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Po Të Mos Kishe Ekzistuar – Sokrat Habilaj

Po të mos kishe ekzistuar më parë, Unë do të të krijoja vet patjetër. Shpesh kam bërë plane si i marrë, Duke të skicuar portretin në letër. Do...

Henry David Thoreau