Thënie

Ballina Thënie

Mendime të ndritura nga perandori romak, Mark Aureli!

Të studiosh filozofi është si të lexosh një manual mbi jetën shkruar nga mendjet më të ndritura të racës njerëzore. “Meditimet” e perandorit romak Mark Aurelit konsiderohet si një monument i filozofisë. Më poshtë kemi zgjedhur disa nga frazat më të fuqishme e frymëzuese të Mark Aurelit.

 

Shprehje mbi famën nga njerëz të famshëm!

Me lulëzimin e rrjeteve sociale dhe programe të formatit “Big brother”, fama ka marrë të tjera përmasa. Tashmë është shumë më e thjeshtë të jesh i/e famshme, pavarësisht se mund të kemi koncepte të ndryshme për famën.

Copëza diturie nga George Orwell…

“Ai që ka kontroll mbi të kaluarën, kontrollon edhe të ardhmen; ai që ka kontroll mbi të tashmen, kontrollon edhe të kaluarën” – “1984”.

Thënie mbi dashurinë, mençurinë dhe çmendurinë – nga kryeveprat!

“Ne dimë vetëm që nuk dimë asgjë. Ky është niveli më i lartë i dijes njerëzore”.

Shprehjet më të bukura mbi buzëqeshjen!

“Buzëqesh gjithmonë, edhe kur je i trishtuar. Ku i dihet kush mund të dashurohet pas buzëqeshjes tënde”.

Shprehje briliante mbi librat dhe leximin!

“Çdo lexues, kur lexon, lexon vetveten. “
– Marcel Proust

Disa thënie nga Rumi.

Disa thënie nga Rumi.

“Çdo moment në jetë përmban qindra mesazhe nga Zoti”.

Cicero: “Gjashtë gabimet që njerëzimi po vazhdon t’i bëjë”

“Janë gjashtë gabime të cilat njerëzimi po vazhdon ti bëjë përgjatë shekujve:

23 thënie të mrekullueshme nga Fyodor Dostoevsky!

“Duhet ta duash jetën, më shumë se sa vetë kuptimin e jetës.”

Urtësia e shkrimtarëve të famshëm për temën e vdekjes!

“Nuk i trembem vdekjes. Kam qenë i vdekur për miliarda dhe miliarda vjet përpara se të lindja dhe nuk kam vuajtur as vështirësinë më të vogël prej saj”. – Mark Twain

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Osho

“E dua këtë botë sepse është e papërkryer. Ajo është e papërkryer, prandaj ajo është në rritje; nëse do të ishte e përkryer, ajo...

Charles Bukowski