Thënie

Ballina Thënie

Albert Kamy

Ekzistojnë krime të pasionit dhe krime të logjikës. Kufiri mes tyre nuk është qartësisht i definuar.

Paulo Coelho

Kur dashurojmë, ne gjithmonë përpiqemi të bëhemi më të mirë se sa që jemi, dhe kur ne përpiqemi të bëhemi më të mirë se sa që jemi, çdo gjë rreth nesh bëhet gjithashtu më e mirë.

Fjalë plotë mençuri nga Aristoteli

“Pikërisht në momentet tona më të errëta, ne duhet të fokusohemi për të parë dritën.”

Leo Tolstoy

“Vetëm ata që janë të aftë për të dashuruar fuqishëm, munden gjithashtu të vuajnë një pikëllim të madh, por e njejta nevojë për të dashuruar shërben edhe për të neutralizuar pikëllin dhe i shëron ata.”

Çfarë kanë thënë për shkollën… dhe këto shprehje merrni me sportivitet

Gjatë gjithë historisë, më mirë nga Platoni e këtej, njerëzit kreativë kanë shprehur rezerva ndaj procesit të edukimit. Por kjo nuk do të thotë se ata kishin gjithmonë të drejtë…

19 mendime të ndritura nga Leo Tolstoy

  1. “Në botën tonë, të gjithë mendojnë për ndryshimin e njerëzimit, por askush nuk mendon të ndryshojë veten.”

Arthur Schopenhauer

“Në përgjithësi, kritikohet njeriu krenar, por mendoj se këtë e bëjnë njerëzit që nuk kanë asgjë për të cilën mund të krenohen.”

Arthur Schopenhauer

Një njeri mund të jetë vetja vetëm për aq kohë sa ai është i vetëm; dhe nëse ai nuk e don vetminë, ai nuk do ta dojë as lirinë; sepse vetëm atëherë kur ai është i vetëm, ai është vërtetë i lirë.

– Arthur Schopenhauer, “Ese dhe Aforizma”
___________________________

Arthur Schopenhauer (22 shkurt, 1788 – 21 shtator, 1860) ishte filozof gjerman. Ai më së shumti është i njohur për vepran e tij të famshme “Bota si vullnet dhe përfaqësim”

Milan Kundera

E vetmja marrëdhënie në të cilën mund të jetë të lumtur të dy partnerët, është ajo në të cilën emocioni nuk gjen vend dhe në të cilën asnjëri nga partnerët nuk e ka asnjë kërkesë mbi jetën ose lirinë e tjetrit.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Aritsoteli

Virtytshmëria (të pasurit një bazament të fortë personal dhe moral, dhe të përdorurit e maturisë në të dyja, në mendime dhe veprime) është qelësi...

Ditar / 31 Gusht

I Dashur Atdhe!

George Orwell