Thënie

Ballina Thënie

Mahatma Gandhi

Madhështia e një kombi apo progresi i tyre moral mund të gjykohet nga mënyra se si ata i trajtojnë kafshët.

– Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi (2 tetor 1969 – 30 janar 1948) ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejtë pavarësis dhe inspiroi lëvijet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën.

Irvin D. Yalom

Për çdo grua të bukur në këtë botë ekziston një burr i mjerë, që është i lodhur nga ajo.

Irvin D. Yalom

Irvin David Yalom (13 korrik, 1931) është një psikiatër ekzistencialist amerikan, i cili është profesor “emeritus” i psikiatrisë, në Universitetin “Stanford”. Instituti i Psikoterapisë i cili bashkë-udhëhiqet nga Yalom dhe profesori Ruthellen Josselson, punon për ta avancuar qasjen e Yalomit në psikoterapi. Kjo qasje paraqet një kombinim unik të integrimit të filozofisë në psikoterapi, e cila gjithashtu mund të quhet edhe Psikosofi.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Njerëzit po ndihen të mangët!

Shkruan: Gerald Ramaj Studimi për çrregullimin mendor “Selfitis” (mania për t’i bërë foto vetes) është me vlerë, por në fakt është më shqetësuese ajo çka...

Aristoteli

Friedrich Nietzsche