Thënie

Ballina Thënie

Mahatma Gandhi

Madhështia e një kombi apo progresi i tyre moral mund të gjykohet nga mënyra se si ata i trajtojnë kafshët.

– Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi (2 tetor 1969 – 30 janar 1948) ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejtë pavarësis dhe inspiroi lëvijet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Kosovë, 11 vjet shtet

Kosovë, emën i gdhendun thellë mrena meje tokë e shenjtë, gjakosun e veshun me të zeza virgjërinë më shumë se të tjerët, gjaku yt ta vjedhen e të flaken...

Thich Nhat Hanh

Mahatma Gandhi