Thënie

Ballina Thënie

Fragmente nga kryeveprat botërore!

“Shkruaj sepse e dua erën e letrës dhe të bojës. Shkruaj sepse ky është një zakon dhe një pasion. Shkruaj sepse kam frikë të jem i harrueshëm. Shkruaj sepse më pëlqen fama dhe interesi që kjo më sjell. Shkruaj për të qenë vetëm. Shkruaj me shpresën të kuptoj përse jam aq i mërzitur me ju të gjithë”. – Orhan Pamuk, “Baulja e Babait”

Thënie të mrekullueshme për gratë e bukura, inteligjente, të forta e të vërteta!

“Një grua e bukur është njëqind herë më tërheqëse kur zgjohet nga gjumi, se sa pasi bën tualet.” – Xhakomo Kazanova

Proverba nga filozofia kineze!

“Njeriu lodhet më shumë kur rri pa bërë asgjë” – Proverbë kineze

Shprehje të mençura përplotë motivim!

“Nëse mundesh ta ëndërrosh, patjetër që mundesh edhe ta realizosh.” – Walt Disney

Disa thënie nga Dritëro Agolli

“S’gjen dhimbje më të madhe në ke parë
Njerinë e ndershëm në mjerim e vaj,
Tek lutet i përulur, zemërvrarë
Dhe ndihmë e shpresë pret nga maskarai”

20 thënie të bukura nga autorë të ndryshëm!

“Matja e vërtetë e njeriut nuk është pozicioni që ai e mban në momentet e rehatisë dhe komoditetit, por ku qëndron ai në kohën e sfidave dhe grindjeve.” – Martin Luther King Jr.

Shprehje të përzgjedhura filozofike!

“Ekzistojnë gjithmonë dy anë të sëcilës qështje; njëra është e drejta dhe tjetra e gabuar. Ajo që është në mes është gjithmonë djalli.” – Ayn Rand

Shprehje filozofike të përmbledhura nga autorë të ndryshëm!

“Një gjentelmen i vërtetë, nuk duhet të shfaq emocion madje edhe nëse e humb çdo gjë që e zotëron. Paratë duhet të jenë nën nivelin e tij, sa që vështirë se duhet të i’a vlejë brengosja për to.” – Fyodor Dostoevsky

20 shprehje filozofike nga autorë të ndryshëm!

“Të gjitha gjërat e mëdha janë të thjeshta dhe mund të shprehen me një fjalë të vetme: liri, drejtësi, nder, detyrë, mëshirë, shpresë.” – Winston S. Churchill

Disa Thënie Nga TUNCEL TAYANÇ KURTIZ

Ji aq i moralshëm sa edhe armikut tënd t’i vijë turp që është armiku yt.

MË TË POPULLARIZUARAT

André Gide

George Orwell

Khaled Hosseini

Kahlil Gibran

MË TË LEXUARAT

Indira Gandhi

“Gjyshi im njëherë më ka thënë se ekzistojnë dy llojë të njerëzve: ata që e bëjnë punën dhe ata që i marrin kreditet. Ai...