Thënie

Ballina Thënie

Nëntë këshilla të arta nga Osho!

Shree Rajneesh është një udhëheqës mistik dhe shpirtëror indian, i njohur gjerësisht si Osho. Rajneesh ka shpjeguar meditimin, dashurinë dhe kurajon.

Thënie nga Rupi Kaur

Rupi Kaur është një poete, shkrimtare dhe ilustratore. Para 4 viteve ajo publikoi librin e quajtur “Qumësht dhe Mjaltë” – një libër ku gërshetohen proza dhe poezia me temë dashurinë, dhunën, zemrën e thyer dhe feminizmin. Më poshtë sjellim disa thënie nga ajo.

Dhjetë shprehje fantastike nga Albert Einstein!

Ndiq kuriozitetin: “Unë nuk kam ndonjë talent të veçantë, përveçse jam shumë kurioz”.

25 shprehje të bukura, të shkëputura nga libri “Ndiq ndërgjegjen tënde”

“Dëgjojeni ndërgjegjen tuaj. Prandaj e keni një të tillë”.

Mos u shqetësoni për gjërat që s’i kontrolloni. Ja 7 këshillla!

E ke menduar ndonjëherë që një pjesë e madhe e stresit tënd buron direkt nga mënyra si mendon dhe reagon?

Shprehje motivuese për ata që kanë nevojë ta ushqejnë vullnetin!

Të gjithë kalojmë nëpër periudha stresuese, të cilat duket sikur nuk do të mbarojnë kurrë. Pikërisht në këto momente kemi nevojë për pak dozë optimizmi që t’i shohim ditët tona me ngjyra dhe jo bardhezi.

Shprehje fantastike nga Danielle Steel!

“Ndoshta disa njerëz nuk do të jenë përgjithmonë në jetën tonë. Disa mund të jenë duke kaluar në të. Është njësoj si disa njerëz që kalojnë në jetën tonë për të na sjellë diçka: një dhuratë, një bekim, një mësim që duhet ta mësojmë. Për këtë arsye, ata shfaqen në jetën tonë”.

Keni nevojë për motivim? Lexoni këto nga shprehje nga Jordan Belfort!

Jordan Belfort është një autor amerikan dhe njëkohësisht një nga të paktët persona që kanë arritur të mbajnë fjalime fantastike motivuese. Këto janë disa nga thëniet më të bukura të tij që do t’ju motivojnë në mënyrë të padiskutueshme:

20 mesazhe nga kodi i indianëve të amerikës!

“Zgjohu bashkë me Diellin. Lutu vetëm dhe shpesh. Shpirti i Madh do të të dëgjojë, vetëm nëse flet.”

Thënie nga Michelle Obama që të gjithë duhet t’i lexojnë..

Michelle Obama nuk është vetëm bashkëshortja e ish presidentit amerikan Barack Obama. Ajo është një avokate shumë e suksesshme, por njëkohësisht edhe një oratore mjaft e mirë, cilësi e cila është vënë re edhe gjatë fjalimeve politike të zgjedhjeve të fundit presidenciale në Amerikë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Gabriel García Márquez

“Unë isha injorant në artin e joshjes dhe gjithmonë vashat që i kam zgjedhur për një natë, këtë më shumë e kam bërë sipas...

Unë dhe Meli

Haruki Murakami