Ballina Blog Faqe 2

As mos mendo se poshtërimi i të tjerëve të ngre lart…

Disa nga këto marrëdhënie janë pozitive dhe na çojnë drejt rrugëve të reja, më pozitive dhe të ndërgjegjshme, zgjojnë versionin më të mirë të vetes dhe na ndihmojnë të shkojmë krah për krah me parimet dhe vlerat tona dhe të ndërtojmë jetën tonë të ëndërrave.

Tre rregullat e tërheqjes së fortë. Ja ç’na bën të duam një person!

Passionate young couple in mountains

Rregullat e tërheqjes ekzistojnë dhe duhet të respektohen: kjo është e vërteta e pastër dhe e thjeshtë. Në veçanti, ne mund t’i identifikojmë tre prej tyre, të cilat na ndihmojnë të kuptojmë se si të zhvillojmë më së miri një marrëdhënie dhe, mbi të gjitha, ato na nxisin të duam më lehtë një person sesa një tjetër.

Ka dashuri që përfundojnë, por nuk shuhen…

“Unë kurrë nuk pushova së menduari për ty”, thotë një vepër e famshme e C. Bukovskit. Ka dashuri që për ndonjë arsye të pashpjegueshme, në të vërtetë nuk mbarojnë kurrë. Ato digjen ende nën hirin.

Shtatë shenja, që ju keni një inteligjencë mbi mesataren!

Shkenca na thotë gjithmonë gjëra të reja për veten tonë, që herë na ngatërrojnë, e herë na iluminojnë. Një gjë me të cilën jemi shpesh të dashuruar, është njohuria se sa inteligjentë jemi. Këto 8 tipare përmirësojnë në mënyrë radikale inteligjencën tuaj. Disa i zgjidhni, të tjerat janë zgjedhur për ju.

Përse (edhe) gratë e forta vuajnë, por e bëjnë në heshtje!

Gratë e forta duken të pacënueshme, të ftohta, madje të pandjeshme. Vetëm në një shikim sipërfaqësor, në realitet, kjo “koracë ” fsheh shpirtra që shpesh janë të butë, të zhytur në mendime, bujarë. Dhe pas dukjes, gratë e forta vuajnë si të gjithë të tjerat, edhe pse janë mësuar, për një sërë arsyesh, që ta bëjnë në heshtje.

Kur dy njerëz janë të destinuar të qëndrojnë së bashku, herët a vonë do të takohen përsëri!

Kur dy njerëz janë të destinuar të jenë së bashku, pa marrë parasysh sa kohë ose sa pengesa do të duhet tëkapërcejnë, ata do të rishihen një ditë.

Ndonjëherë edhe miqt e mirë na lëndojnë!

Miqt që janë shumë egocentrikë dhe negativë mund të na bëjnë shumë dëm për shëndetin tonë mendor: Me qëndrimin e tyre ata rrezikojnë të na vjedhin lumturinë dhe është më mirë të ndahemi prej tyre. Edhe pse ndonjëherë mund të jetë po aq e dhimbshme sa kur ndahemi me partnerin.

A ka empatia një anë të errët?

Nga Jonathan Lambert

Empatia duket si një cilësi e mirë tek qeniet njerëzore. E pastër dhe e thjeshtë. Kjo ndjenjë nalejon të shqyrtojmë perspektivën e të tjerëve – ta vendosim veten në vendin e të tjerëve, dhe të imagjinojmë përvojat e tyre. Nga kjo pikëpamje impresionuese, mund të vijnë vetëm gjëra të mira, apo jo?

Sjellja jonë, është produkt i shpirtit tonë!!!

 

– Sot mendova diçka ndryshe djalosh…

– Ktheu vështrimin tek gruaja që ndodhej përballë tij…

– Është shoqja dhe mikja ime më e mirë, me pak fjalë, do të thotē si është të jesh grua në ditët tona…

Rreth zgjidhjes Kosovë-Serbi!

Shkruan: Qëndrim Badalli

Debati rreth zgidhjes Kosovë-Serbi rëndom si për temat tjera politike në vend ka filluar dhe po vazhdon gabim. Në debatet për cështjet madhore sic është faza përfundimtare e dialogut duhet ta kuptojmë se cdo ide mund të diskutohet, të hidhet poshtë apo të dërgohet përpara përmes argumetimit racional e logjik dhe jo debatit të mbetet në qarkun ekspluziv të politikës dhe të përcillet me fyerje sharje dhe përcaktimin  e ‘tradhëtarit’ dhe të ‘patriotit’.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Erich Fromm

"Lëri veprat e tua të gjykohen, dhe prej veprimeve të tuat të gjykohen edhe synimet e tua, por dije që një person i lirë...

Charlie Chaplin