Ballina Blog Faqe 299

30 njerëzit më të zgjuar të të gjitha kohërave!

Nga Uilliam Sidis që hyri në Harvard në moshën 9-vjeçare, Leonardo Da Vinçi, Ajshtajni e deri tek Johan Volfgang Gëte që renditet i pari

Niccolò Machiavelli

Aty ku vullneti është i madh, nuk mund të jenë edhe vështirësitë e mëdha.

Nelson Mandela

Një lider është sikur bariu; ai rri prapa tufës duke e lënë të dalë përpara më të zgjuarin, të cilin pastaj të tjerët e përcjellin, duke mos e kuptuar se të gjithë së bashku janë duke u udhëhequr nga dikush mbrapa.

F. Scott Fitzgerald

Një grua duhet të jetë në gjendje ta puth një mashkull bukur dhe në mënyrë romantike, pa ndonjë dëshirë për të qenë gruaja ose dashnorja e tij.

Fyodor Dostoyevsky, “Netë të bardha”

“Atëherë kur të biesh në dashuri, shpresoj të jesh i lumtur me të. Nuk kam nevojë ti uroj asaj asgjë, sepse e di që ajo do të jetë e lumtur me ty.

Shpresoj që qielli i juaj të jetë gjithmonë i pastërt, që buzëqeshja jote e dashur të jetë gjithmonë shkëlqyese dhe e lumtur dhe shpresoj që ti të jesh përgjithmonë i bekuar për atë moment hareje dhe lumturie që i’a dhe një zemre tjetër të vetmuar dhe mirënjohëse.

A nuk është një moment i tillë i mjaftueshëm për plotënin e jetës së dikujt?”

Fyodor Dostoyevsky, “Netë të bardha”

Pedro Calderón de la Barca

Nëse dashuria nuk është marrëzi, ajo nuk është dashuri.

– Pedro Calderón de la Barca

Aristoteli

Filozofia mund t’i bëjë njerëzit të sëmurë.

– Aristoteli, “Nicomachean Ethics” (384–322 BC, para lindjes së krishtit) ishte filozof dhe shkencëtar antik grek. Në moshën 17 vjeçare ai i’u bashkua akademisë së Platonit në Athinë. Menjëherë pas vdekjes së Platonit, Aristoteli e la Athinën dhe me kërkesë të Filipit të Maqedonisë, ai u bë mentor i atij që më vonë do të bëhej pushtuesi më i madh i të gjitha kohërave, Aleksandrit të Madh të Maqedonisë.

Ludwig Wittgenstein

Pyetja kryesore për jetën pas vdekjes nuk është nëse ajo ekziston vërtetë ose jo, por nëse ekziston çfarë problemi realisht zgjidh?

Friedrich Nietzsche

Mënyra më e pabesë për ta dëmtuar një kauzë është mbrojtja e qëllimshme e saj me argumente të gabuara.

Antoine de Saint-Exupéry

Dashuria nuk qëndron tek vështrimi ngultas te njëri – tjetri, por tek shikimi i përbashkët në drejtimin e njejtë.

MË TË POPULLARIZUARAT

Lao Tzu

William James

Voltaire

George Orwell

MË TË LEXUARAT

Sokrati: “Luftërat nuk i nxitë asgjë tjetër veçse lakmitë e trupit”

Sokrati: E si qëndrojnë gjërat në arritjen e njohjes? A pengon trupi gjatë kësaj apo nuk pengon nëse dikush e merr si bashkëpunëtor gjatë...

Hermann Hesse