Ballina Blog Faqe 3

Zgjohesh me mallin…

Zgjohesh me mallin…
Të rralla janë ditët tua që frymojnë në heshtje
E ti zgjohesh me mallin që dhembje nuk ndjen
Me mallin që harrohet përditë në vete
Me mallin që harron edhe emrin tënd

“KAFKA”

Qe ditë e premte. Sapo isha zgjuar dhe dola në rrugë i veshur me pallton e zezë dhe një kapele ngjyrë gri për të cilën mendoja përherë se ishte e përshtatshme vetëm për një njeri të moshës së thyer. 

Ndalo ta japësh shpirtin për gjërat pashpirt…

Në këtë rrugëtim nuk do të lëm prapa krahëve
asgjë tjetër përveq kujtimeve të kristalta.

Suksesi nuk na bën të lumtur, është lumturia ajo që sjell më pas suksesin…

Nga Lisa C.Walsh, Julia K Boehm, Sonja Lyubomirsky

Puno shumë, bëhu i suksesshëm, atëherë do të jesh i lumtur. Të paktën, kjo është ajo që shumë prej nesh kanë mësuar nga prindërit, mësuesit dhe bashkëmoshatarët tanë. Ideja që ne duhet të jemi të suksesshëm për të qenë të lumtur, përmendet në institucionet më të çmuara të Shteteve të Bashkuara (Deklarata e Pavarësisë), besimet (ëndrra amerikane) dhe narrativat (Roki dhe Hirushja).

Opozita e rrugës në Shqipëri!

Shkruan: Qëndrim Badalli

Se opozita zhvillon aktivitet brenda dhe jashtë Kuvendit, kjo është parë e dëgjuar kudo dhe kurdo, por se opozita ikë nga Parlamenti duke ushtruar aktivitetin e saj politik ekspluzivisht në rrugë kësaj është vështirë t’i gjendet precedanti.

Poezi të zgjedhura nga Besim Zymberi

MË MIRË T’MOS MË DUASH…

Më mirë ti t’mos më duash si unë ty
Se s’mund ta dish ç’ti ndodh zemrës pastaj
Bëhet ajo erë, s’e ke brenda vetes aty
Dhe s’di si të rrosh, me cilën grimcë të saj…

Burrat tremben prej grave inteligjente. Ja arsyet pse!

Gratë inteligjente kanë aftësinë për të trembur burrat, kjo është ajo që tregon shkenca përmes studimit të kryer nga ekipi i psikologëve Lora E. Park, Ariana F. Younge dhe Paul Eastwick nga tre universitete të shkëlqyera amerikane: Buffalo , Kaliforni dhe Teksas.

Përkrahja e Karl Marxit për presidentin e SHBA-ve Abraham Lincoln, përmes letrave!

Karl Marks, është një nga ata emra që nuk mund ta përmëndësh në një tryezë, pa shkaktuar një debat të ashpër. E kundërta është e vërtetë për presidentin amerikan Abraham Linkoln, një hero i pakontestuar nga të gjithë…përfshirë edhe vetë Karlin Marks.

Terrorizmi, nga rrënjët e lashta tek transformimi në një mjet radikal për të imponuar ndryshime politike

Nga Mats Fridlund

Çfarë është ajo, që e bën të dikë të etiketohet terrorist? Aktet e fundit të dhunës spektakolare, si bombat postare, dërguar kritikëve amerikanë anti-Trump, apo vrasjet masive të kanadezit Alek Minasian, tregojnë një hetizimin të madh në mesin e mediave, politikanëve dhe autoriteteve, për të etiketuar disa akte të dhunshme, të motivuara ideologjikisht si “terrorizëm”.

Njeriu krijoi Zotin e plotfuqishëm, për të garantuar rendin shoqëror!

Nga Giancarlo Cinini

Ndodheni tashmë në botën e përtejshme, para Maat, që do të gjykojë veprat tuaja në Tokë. Hyjnia egjiptiane e vendos zemrën tuaj në njërën nga pjatat e peshores së tij, dhe në anën tjetër një pendë: nëse zemra juaj është më e lehtë, do të çoheni të qëndroni në fushat e mrrekullueshme dhe të bekuara.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Dy Poezi Nga Mikhail Lermontov

Jo, unë me aq zjarr ty nuk të dua, S'ma merr mendjen bukuria shkëlqimtare. Tek ti kërkoj veç brengën që u shua, Edhe rininë qe m'iku per...

Aristoteli

Tregim nga Migjeni- Zeneli