Ballina Blog Faqe 300

Franz Kafka

Nuk mund ta mendoj ndonjë lumturi më të madhe se sa të jem me ty gjatë gjithë kohës, pa ndërprerje, pa fund edhe pse e ndjej se këtu, në këtë botë, nuk ekziston ndonjë vend i patrazuar për dashurinë tonë

Sigmund Freud

“Bukuria nuk ka ndonjë dobi të dukshme, e as nuk ekziston ndonjë nevojë kulturore për të, por prap, njerëzimi nuk mund të bëjë pa të.”

Arthur Schopenhauer, “Këshilla për jetën”

“Njeriu i pasur së jashtmi, por mjeran përbrenda, përpiqet më kot të zëvendësoj mjerimin e brendshëm me pasuritë e tij. Në këtë mënyrë, varfëria e brendshme bëhet më në fund, shkaku i mjerimit.”

Gautama Buddha

“Nuk ekziston asgjë më e frikshme se sa shprehia e mosbesimit. Mosbesimi i ndanë njerëzit. Ai është helmi që i copëton miqësitë dhe i ndanë lidhjet e mira. Mosbesimi është një gjemb që irriton dhe dhemb; është një shpatë që vret.”

George Orwell

“Ta thuash të vërtetën në kohën e gënjeshtrës, është veprim revolucionar.”

Në cilin vend lexohet më së shumti?

Prej se është zbuluar printimi, librat e kanë bërë për vete imagjinatën e njerëzve, për gjenerata të tëra nëpër botë.

Winston S. Churchill

“Suksesi nuk është final. Dështimi nuk është fatal. Është guximi ai që numërohet.”

Albert Camus

“Por në fund, dikujt më shumë i nevojitet guxim për të jetuar se sa për të vrarë veten.”

Platoni

“Çmimi të cilin njerëzit e mirë e paguajnë për indiferencën e tyre në marrdhëniet shoqërore, është sundimi i tyre nga njerëzit djallëzor.”

Friedrich Nietzsche

“Po ta jap këtë këshillë si lamtumirë, o i marrë: Atje ku njeriu nuk mund të dashurojë më, duhet të ikë në ndonjë vend tjetër.”

“E vërtetë është: e dashurojmë jetën, ama jo sepse jemi të dashuruar në të, por sepse jemi mësuar të dashurojmë. Gjithnjë ka pak çmendi në dashuri, por gjithnjë ama ka pak arsye në çdo çmendi.”

– Friedrich Nietzsche, “Kështu foli Zarathustra”

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT