Ballina Blog Faqe 301

Leo Tolstoy

Mbërthej momentet e lumturisë, dashuro dhe lëri të të dashurojnë! Ky është realiteti i vetëm në botë, çdo gjë tjetër është budallallëk. Kjo është e vetmja gjë për të cilën jemi të interesuar këtu.

Thich Nhat Hanh

Shumica e njerëzve mendojnë se ngazëllimi është lumturi, por kur ju jeni i ngazëllyer ju nuk jeni në paqe. Lumturia e vërtetë është e bazuar në paqe.

Leo Tolstoy

Pierre kishte të drejtë kur tha se për të qenë i lumtur, njeriu duhet të besojë në mundësin e lumturisë dhe tani u besojë në të. Lëre të vdekurin ta varros të vdekurin, por përderisa unë jam i gjallë, unë duhet të jetojë dhe të jem i lumtur.

Dalai Lama

Asnjëherë mos harroni se marrdhënia më e mirë është ajo në të cilën dashuria juaj për njëri – tjetrin e tejkalon nevojën tuaj për njëri – tjetrin.

Sokrati

Gjëja vërtetë e rëndësishme është jo vetëm të jetosh, por të jetosh mirë dhe për të jetuar mirë do të thotë, mes shumë gjërave tjera të kënaqshme në jetë, të jetosh sipas parimeve tua.

Giambattista Vico

Njerëzit, ashtu sikur shumë kafshë, kanë rënë brenda zakonit të secilit njeri për të menduar vetëm për interesat e veta personale dhe e kanë arritur ekstremin e krenarisë, në të cilin, ashtu sikur kafshët, ata egërsohen dhe sulmojnë edhe për bezdin më të vogël. Prandaj, pavarësisht sa është e madhe turma, ata po jetojnë sikur kafshët e egra në një vetmi të thellë të shpirtit dhe vullnetit.

– Giambattista Vico

Pablo Neruda

Ju mund ti këpusni të gjitha lulet, por nuk mund ta ndalni ardhjen e pranverës.

Arthur Schopenhauer

Interesat e partisë po nxisin me forcë penat e kaq shume dashnorëve të kulluar të diturisë… e vërteta natyrisht është gjëja e fundit që ata kanë në mendje. Qeveritë e bëjnë filozofinë një mjet shërbimi për interesat e tyre, ndërsa studiuesit me të bëjnë tregëti.

Citim i Schopenhauerit nga Karl R. Popper në librin e tij “Shoqëria e hapur dhe armiqtë e saj”

Osho

E vërteta nuk është diçka që është jashtë dhe duhet zbuluar, por diçka që është brenda dhe duhet kuptuar.

Sigmund Freud

Ne kurrë nuk jemi më të pambrojtur ndaj vuajtjes se sa atëherë kur dashurojmë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Gjashtë shenjat e gënjeshtarit të cilat ai nuk mund ti fsheh!

Gënjejmë pothuajse për çdo gjë dhe pse i quajmë gënjeshtra të bardha. Sido qofshin ngjyrat dhe emrat që ne u vendosim të vërteta nuk...

Mark Twain