Ballina Blog Faqe 322

Fragmente nga George Orwell

1) “E shkuara është diçka e çuditshme. Ajo është me ty bashkë gjithmonë. Supozoj se nuk kalon asnjë orë pa menduar për gjërat që kanë ndodhur dhjetë apo njëzet vjet më parë dhe sërish në shumicën e kohës nuk bëhet fjalë për realitetin, thjesht për një numër faktesh që ti ke mësuar, si gjëra të nxjerra nga një libër historie”.

2) “Nëse dëshiron të mbash një sekret, duhet ta fshehësh atë edhe nga vetja jote”.

3) “Ndoshta një njeri me të vërtetë vdes kur truri i tij ndalon, kur ai humbet fuqitë për të thithur ide të reja”.

4) “Zilia është një gjë e tmerrshme. Është ndryshe nga të gjitha llojet e tjera të vuajtjes për shkak se nuk ka maskim për të, nuk ka ngritje në tragjedi. Ajo është më shumë sesa thjesht e dhimbshme, është e neveritshme”.

5) “Një tërmet është kaq shumë qejf kur ka kaluar”.

6) “Zgjedhja e njerëzimit qëndron mes lirisë dhe lumturisë dhe për pjesën më të madhe të njerëzimit, lumturia është më e mirë”.

Pjesë nga “Muzeu i pafajësisë”

-Kam rënë në dashuri me ty. Kam rënë keqas në dashuri me ty!

Në zërin e saj me ngjyrim paditës, çuditërisht dalloheshin dhe nota dhembshurie.

5 thënie nga Carl Jung

1) Ai njeri që nuk ka kaluar nëpër ferrin e pasioneve të tij, nuk i ka kapërcyer kurrë ato.

2) Gjithçka që na ngjall neveri ne për të tjerët mund të na çojë në kuptimin e vetes sonë.Spider-Man: Homecoming streaming

3) Gjithçka varet nga mënyra si i shikojmë gjërat, dhe jo nga mënyra si janë ato në të vërtetë.

4) Njeriut i duhen vështirësitë; ato janë të nevojshme për shëndetin.

5) Njeriu i shëndoshë nuk i torturon të tjerët – përgjithësisht është i torturuari ai që shndërrohet në torturues.

Sylvia Plath: “Babush”

BABUSH

Ti nuk bën, nuk bën
Më tepër, këpucë e zezë
Në të cilën kam jetuar si një këmbë
Për tridhjet’ vjet, e vobektë dhe e zgurdulluar
Duke tentuar varfërisht të marr frymë apo apshi.

Martin Luther King Jr.

“Në fund, ne nuk do t’i kujtojmë fjalët e armiqve, por heshtjen e miqve.”

Voltaire

“Unë kam dashur ta vrasë veten qindra herë, por disi unë ende jam i dashuruar me jetën.

Pjesë të zgjedhura nga Fernando Pessoa

1) Si njerëz që jemi, jemi që të gjithë qënie të vdekshme, por me një kohëzgjatje jetese të përcaktuar. Kush më të gjatë dhe kush më të shkurtër. Disa vdesin kur vdesin, disa të tjerë jetojnë diçka më tepër në kujtesën e të tjerëve, të atyre pra që i njohën ose të të dashurve të tyre.

Tregim nga Haruki Murakami

Një mëngjes të bukur prilli, në një rrugë të ngushtë në lagjen e mbajtur Harajuku të Tokios, hasem me vajzën ideale. Të them të vërtetën ajo nuk është edhe aq e bukur. Ajo nuk ka ndonjë gjë që të lë gojëhapur. Rrobat nuk janë të veçanta. Flokët i ka të çrregullta nga gjumi. Ajo nuk është as e re, duhet të jetë te të tridhjetat, as që i afrohet një “vajze” në kuptimin e plotë të fjalës. Por ende, e di që 100 metra larg: ajo është vajza ideale për mua. Kur e shoh, diçka më gjëmon nga brenda kraharorit dhe goja bëhet po aq e thatë sa një shkretëtirë.

Paulo Coelho, “Veronika vendosë të vdesë”

Pranë sheshit të vogël lartësohej një kodër, në majën e së cilës gjendej një kështjellë. Veronika dhe Eduardi ngjitën shpatin, duke sharë e qeshur, duke shkarë mbi akull dhe duke u ankuar nga lodhja.

Fyodor Dostoyevsky

“Sa më e errët është nata, aq më të shndritshëm janë yjet;
Sa më i thellë është mjerimi, aq më afër është Zoti.”

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT