Ballina Blog Faqe 323

Erich Maria Remarque

“Kur je vërtetë fatkeqe, një javë është sa një jetë e tërë. Ndihesha fatkeqe fund e krye, me të tëra që kam; kështu që pas një jave isha krejt e kapitur, e thyer, e zbrazur.

Erich Maria Remarque, “Harku i Triumfit”

“Sa fort po ma përdorë këtë fjalë, mendoi Raviku. pa e çarë kokën fare, a thua se ka në dorë ndonjë enë të zbrazët.

E mbush me diçka dhe ma quan dashuri. E me çfarë s’e kanë mbushur atë enë!

Gustave Flaubert

Në thellësin e zemrës së saj, megjithatë, ajo priste se diçka do të ndodhte. Ashtu sikur detari që ka shpëtuar nga fundosja e anijes, ajo i ktheu syt mbi vetmin e jetës së saj, duke shikuar larg për vela të bardha,

Thomas Mann: Letërsia është një mallkim!

Romani i shkrimtarit gjerman Thomas Mann me titull “Tonio Kregeri” konsiderohet si libri më autobiografik i shkruar nga Mann. Përmes kujtimeve të Tonio Kregerit autori paraqet vështirësitë që i kalon ‘artisti’ në një shoqëri që nuk mund ta kuptojë.

George Washington

Në politik, ashtu sikur edhe në filozofi, parimet e mia janë të pakëta dhe të thjeshta. Parimi udhëheqës dhe në të vërtetë ai që i përvetëson më së shumti të tjerët, është të qenurit i ndershëm dhe thjesht vetja dhe gjithashtu ta kërkojë atë edhe nga të tjerët, duke ndërhyrë sa më pak që është e mundur në mardhëniet e tyre, në të cilat ne nuk jemi të përfshirë. Nëse kjo maksim do të ishte përgjithësisht e pranuar, luftërat do të pushonin dhe shpatat tona shpejt do të shndërroheshin në drepër për korrje.

George Washington

George Bernard Shaw

Fakti se besimtari është më i lumtur se sa njeriu skeptik, nuk do të thotë asgjë më shumë se sa fakti që njeriu i dehur është më i lumtur se sa ai që është esëll. Lumturia e naivitetit është një kualitet i lirë dhe i rrezikshëm i lumturisë dhe në asnjë mënyrë nuk është i nevojshëm për jetën.

George Bernard Shaw, “Androcles and the Lion”

Bertrand Russell

Ata që nuk e kanë njohur miqësinë e thellë dhe shoqërinë e fortë të një dashurie të përbashkët të lumtur, e kanë humbur gjënë më të mirë të cilën jeta e ofron.

Leo Tolstoy

Ai e shikoi atë ashtu siç një mashkull mund ta shikonte një lule të cilën ai kishte këputur, në të cilën ishte e vështirë për të ta dallonte bukurinë, e cila e shtyri atë ta këpuste e në këtë mënyrë edhe ta shkatërronte atë.

Antoine de Saint-Exupéry

“Në ato ditë, unë nuk kuptoja asgjë. Unë duhej ta gjykoja atë sipas veprimeve, e jo sipas fjalëve. Ajo e parfumosi planetin tim dhe e ndezi jetën time.

Gautama Buddha

“Mos beso në diçka vetëm sepse ju e keni dëgjuar atë. Mos beso në diçka vetëm sepse është folur dhe përfolur nga shumë njerëz.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT