Ballina Blog Faqe 347

Honoré de Balzac

Sepse një grua e njeh fytyrën e mashkullit që e dashuron, ashtu siç marinari i njeh detin e hapur.

Sami Frashëri

Po të jetë gruaja e edukuar dhe e arsimuar, ajo i jep fëmijës bashkë me qumështin edhe edukatën.

Anaïs Nin

Mashkulli kurrë nuk mund ta njohë vetmin të cilën e njeh femra. Mashkulli qëndron në gjirin femrës vetëm për të fituar forcë. Ai e ushqen veten nga ky përqafim dhe pastaj ngritet dhe i kthehet botës, punës, betejave dhe artit. Ai nuk është i vetmuar, ai vetëm është i nxënë.

George Carlin

Kjo është e gjitha që duhet ta dini për grat dhe burrat: gratë janë të çmendura dhe burrat janë budallenjë. Arsyeja se pse gratë janë të çmendura është se meshkujt janë budallenjë.

Gautama Buddha

Më shumë duhet t’i frikësoheni një miku të pa sinqert se sa një bishe të egër; një bishë e egër mund të u’a plagos trupin, por një mik i pa sinqert mund të u’a plagos mendjen.

Schopenhauer mbi dashurinë e grave!

Arthur Schopenhauer (1788-1860) është ndër filozofët me ndikim të madh në filozofinë perëndimore. Ai njihet më së shumti me veprën e tij të ndarë në katër libra “Bota si vullnet dhe përfaqësim”. Filozofia e tij është gjithëpërfshirëse dhe e thënë në disa libra dhe ese të tij; duke rrokur çdo temë të mundshme njerëzore.

Por tema mbi gratë që trajtohet nga ai, merret si diskutabile për pozicionin negativ që ka ndaj saj. Ky pozicion nuk është i ri në mendimin filozofik. Megjithatë sa i përket Schopenhauerit, ndoshta, mund të ketë një shpjegim se pse radhitet ndër filozofët me hidhnim të shtuar për gratë.

Antoine de Saint-Exupéry

Është shumë më e vështirë ta gjykosh veten se të tjerët. Nëse i’a del me sukses në gjykimin e drejtë të vetes, atëherë ti vërtetë je njeri i mençur.

Leo Tolstoy

Unë gjithmonë të kam dashur dhe kur njeriu e dashuron dikë, ai e dashuron personin e plotë, ashtu siç ai ose ajo mund të jenë, e jo ashtu siç ju do të dëshironit të ishte.

Fyodor Dostoyevsky

Në këtë botë, nuk ekziston asgjë më e vështirë se sinqeriteti dhe asgjë më e lehtë se lajkatimi. Nëse brenda sinqeritetit, vetëm një e njëqindta pjesë për të nuk është e sinqertë, kjo në mënyrë të menjëhershme e prodhon mosmarrëveshjen, e si rezultat edhe demaskimin.

Albert Camus

Kjo zemër e vërtetë e cila është e imja, për mua do të mbetet gjithmonë e papërcaktueshme. Mes siguris që unë e kam për ekzistencën time dhe përmbajtjes që tentoj të i’a jap asaj sigurie, hapësira që ekziston kurrë nuk do të mbushet. Përgjithmonë do të mbetem i huaj për veten time.

Albert Camus, “Miti i Sizifit dhe Ese të tjera”

MË TË POPULLARIZUARAT

Sylvia Plath

Erich Fromm

Charlie Chaplin

MË TË LEXUARAT

Problem nuk janë fake news, por fake society!

«Nganjëherë do të ishte më mirë të heshtej». E thekson një gjë të tillë princi i fjalës së shkruar, njeriu i veshur me të...

Bertrand Russell

TI QAVE …