Ballina Blog Faqe 381

Mahatma Gandhi

“Ta quash femrën gjini e dobët është shpifje; është padrejtësia e mashkullit ndaj femrës. Nëse me forcë nënkuptojmë forcën brutale, atëherë po, është e vërtetë që femra është më pak brutale se mashkulli.

Viktor Hygo

Duhet ta kesh kurajon për dhimbjet e mëdha të jetës dhe durimin për ato të voglat; dhe atëherë kur ti keni kryer detyrat ditore, shkoni të flini në paqe. Zoti është zgjuar.

Lao Tzu

Kur jeni i kënaqur të jeni thjesht vetvetja dhe nuk krahasoheni ose garoni, të gjithë do të ju respektojnë.

Anton Chekhov

Në Mosk, ju uleni në një dhomë të madhe në një restaurant; nuk e njihni askënd e askush nuk ju njeh juve dhe në të njejtën kohë ju nuk ndjeheni i huaj. Por këtu, ju i njihni të gjithë dhe të gjithë ju njohin juve dhe prap ju jeni një i huaj – po një i huaj, një i huaj dhe i vetmuar.

Anton Chekhov

Giacomo Casanova

Nuk ekziston diçka e tillë në botë si njeriu krejtësisht i lumtur ose krejtësisht i palumtur. Dikush mund të jetë më i lumtur dhe dikush më i palumtur dhe rrethanat e njejta gjerësisht mund të prodhojnë efekte të ndryshme tek individët me temperamente të ndryshme.

Helen Keller

Kur një der e lumturisë mbyllet, një tjetër hapet, mirëpo ne shpesh shikojmë aq shumë në derën e mbyllur, sa që nuk e shohim atë që është hapur për ne.

Friedrich Nietzsche

Keni kujdes kur e luftoni një përbindësh, të mos bëheni edhe ju vet si ai… sepse kur i’a ngulitni për kohë të gjatë syt humnerës, edhe ajo u’a ngulit syt juve.

A është Zoti brenda apo jashtë nesh?

Është deklaruar nga të gjithë filozofët e vërtetë se për Zotin çdo gjë është e mundur. Por, për aq kohë sa ne besojmë se Zoti është diku jashtë në Univerz, i cili i merr njërit dhe i jep tjetrit, atëherë ne jemi të kontrolluar nga ai besim i rrem.

I humburi: Rrëfim mbi një të çmendur

Recension mbi romanin “I humburi” të Fatos Kongoli-t

Hyrje

Ndonjëherë të mjaftojnë disa rreshta për të reflektuar mbi librin. Ndonjëherë të mjafton vetëm titulli. Në rastin e veprës së Fatos Kongolit-I humburi, i ke të dyja. Nëse nuk të mjafton titulli, porsa e përfundon faqen e dytë përballesh me këtë fjali rrënqethëse:

James Joyce

Një njeri i mençur nuk bënë gabime. Veprimet e tij të gabueshme janë të vullnetshme dhe janë porta të zbulimit.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

E vërteta nuk është gjithmonë e bukur e as fjalët e...

- Lao Tzu ___________________ Lao Tzu ka qenë një shkrimtar dhe filozof antik kinez, i cili mendohet se ka jetuar rreth shekullit të VI-të, para lindjes...

Montesquieu

Immanuel Kant

Virginia Woolf