Ballina Blog Faqe 382

Charles Dickens

Vuatja ka qenë më e forta nga të gjitha mësimet e tjera dhe më ka mësuar ta kuptoj se si duhet të jetë zemra e juaj. Kam qenë i kërrusur dhe i thyer, por – shpresoj – brenda një gjendje më të mirë.

Stefan Zweig

“Kur një grua i reziston një pasioni të paftuar, ajo është duke i’u bindur plotësisht ligjit të gjinisë së saj; veprimi fillestar i refuzimit, në mënyrë që ato të flasin, është instikt i lashtë në çdo femër dhe nëse ajo e refuzon madje edhe pasionin më të zjarrtë, ajo nuk mund të quhet jo-njerëzore.

George Orwell, “1984”

“Tani, unë do të ta tregoj përgjigjen e pyetjes time. Partia e kërkon pushtetin tërësisht vetëm për interesin e vet. Ne nuk jemi të interesuar për të mirën e të tjerëve; ne jemi të interesuar vetëm në pushtet, pushtet të pastërt. Ajo çka do të thotë pushtet i pastërt do ta kuptosh së shpejti.

Hermann Hesse

Ne jemi Hënë dhe Diell, të dashur miq; ne jemi Det dhe Tokë. Nuk është qëllimi jonë të bëhemi njëri – tjetri; qëllimi është ta njohim njëri tjetrin, të mësojmë ta shohim tjetrin dhe ta nderojmë për atë që është; ta njohim të kundërtën e secilit dhe ta plotësojmë.

Gabriel García Márquez

“Nëse do ta dija se kjo do të jetë dita e fundit që do të shoh, do të mbaja afër duke të shtrënguar dhe do ta lusja Zotin ta ruaj shpirtin tënd. Nëse do ta dija se kjo do të jetë hera e fundit që ti kalon nëpër këtë derë, do të përqafoja, do të puthja.

Confucius

Në një vend të qeverisur mirë, varfëria është diçka prej së cilës duhet pasur turp. Në një vend të qeverisur keq, pasuria është diçka prej së cilës duhet pasur turp.

Voltaire

Secili njeri është fajtor për të gjitha të mirat që nuk i ka bërë.

John Lock

Pyetja më e madhe e cila, në të gjitha kohërat e ka shqetësuar njerëzimin dhe u ka sjellur atyre pjesët më të mëdha të neverisë së tyre… ka qenë, jo nëse pushteti duhet të ekzistojë në botë, e as se prej nga vjen ai, por kush duhet ta ketë atë?

Valdet Avdiu, “Tetë vdekjet e mija”

Një hapësirë në kullë çdoherë mbetej bosh, si një ngrehinë ku dimri do zbrazte mallëngjimin në çaste memecërie. Vetëm Idi, shtrihej aty lehtas, kafshonte mollën e lëngshme dhe ushtronte puthjen me këmbë.

Winston S. Churchill

Një pesimist sheh vështirësi në çdo mundësi; një optimist sheh mundësi në çdo vështirësi.

MË TË POPULLARIZUARAT

George Bernard Shaw

Mahatma Gandhi

MË TË LEXUARAT

T.S. Eliot

Në të vërtetë ne nuk i frikësohemi vdekjes. Ne frikësohemi se askush nuk do ta vë re mungesën tonë. Frikësohemi se do të zhdukemi...