Ballina Blog Faqe 414

Ditar/8 Shkurt

Tani e kuptoj shqetësimin tim! E gjithë jeta është kalim mbi puse të turbullta. Prandaj nuk jam më ai njeriu gazmor. Nuk ka më shpëtim për mua sepse nuk ka më iluzion. Tani po qëndroj mbi iluzionin tim.

Mahatma Gandhi

Ekzistojnë shumë kauza për të cilat do të vdisja, por nuk ekziston asnjë kauz për të cilën do të vrisja.

F. Scott Fitzgerald

Kjo është pjesa më e bukur e gjithë letërsisë: ju e zbuloni se dëshirat e juaja janë dëshira univerzale, se ju nuk jeni i vetëm dhe i izoluar nga askush. Ju përkisni diku.

F. Scott Fitzgerald (1896 – 1940) ishte novelist dhe shkrimtar amerikan. Ai tani konsiderohet si njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenjë amerikanë të shekullit të xx-të. Fitzgerald konsiderohet pjesë e “Gjeneratës së humbur”, gjeneratë e cila erdhi gjatë Luftës së Parë Botërore.

Haruki Murakami

Lindi më 12 janar, 1949 në Kyoto - Japoni. Ai është shkrimtar, librat e të cilit janë të përkthyera në mbi 50 gjuhë dhe të shitura në miliona kopje.

Dhe kur stuhia të ketë përfunduar, ju nuk do ta kujtoni më se si ia arritët të kalonit nëpër të, si ia arritët të mbijetonit. Ju madje nuk do të jeni të sigurt nëse stuhia ka përfunduar. Mirëpo, një gjë është e sigurt. Kur të dilni nga stuhia, ju nuk do të jeni më personi i njejtë me atë që ishit kur keni hyrë.

Haruki Murakami

Sokrati

Ne nuk e dim – as sofistët, as oratorët, as artistët e as unë – çka është e vërteta, e mira dhe e bukura. Por ekziston një dallim mes nesh: edhe pse këta njerëz nuk din asgjë, ata besojnë se dinë diçka; ndërsa unë, nëse nuk di asgjë, të paktën nuk kam asnjë dyshim se nuk di asgjë. Si rezultat i kësaj, i gjithë superioriteti në mençuri, të cilin Orakulli ma ka atribuar mua, e redukton veten në një pikë të vetme, se unë jam fuqimisht i bindur se jam injorantë për atw që nuk e di.

Sokrati

Fyodor Dostoyevsky

Bota thotë: “Ju keni nevoja – përmbushni ato. Ju keni po aq të drejtë sa edhe të pasurit dhe të fuqishmit. Mos hezitoni ti përmbushni nevojat tuaja; në të vërtët zgjeroni nevojat e juaja dhe kërkoni më shumë.” Kjo është doktrina botërore e ditëve të sotme, dhe ata besojnë se kjo është liria. Përfundimi për të pasurit është izolimi dhe vetëvrasja, për të varfërit, lakmia dhe vrasja.

Fyodor Dostoyevsky, “Vëllezërit Karamazov”

Oscar Wilde

Ata që gjejnë kuptime të shëmtuara tek gjërat e bukura, janë korruptuar pa qenë të hijshëm. Kjo përbën një defekt. Ata që gjejnë kuptime të bukura tek gjërat e bukura, janë të kultivuarit. Prandaj ekziston shpresa. Ata janë të zgjedhurit, për të cilët gjërat e bukura nënkuptojnë vetëm bukuri. Nuk ekziston diçka e tillë si një libër i moralshëm ose i pa moralshëm. Librat janë libra të shkruar mirë dhe të shkruar keq. Kjo është e gjitha.

Oscar Wilde, “The Picture of Dorian Gray”

Patrick Rothfuss

Janë tre gjëra të cilave çdo njeri i mençur u frikësohet: detit me stuhi, natës pa hënë dhe zemërimit të njeriut të butë.

Po më ngulfat kjo demokraci !!

Demokraci ku ai që vetëm flet ka të drejta më shumë, se unë që kam vepra, mendoj, luftoj. Ai dyftyrëshi vetëm flet se ka për të thënë diçka. Kjo demokraci na ka bërë të ikim edhe prej vetes.
Kemi nevojë për njerëzi, kemi nevojë për individë që janë të përgjegjshëm, në fakt i kemi të gjitha, vetëm njeri të drejt nuk kemi.

Kemi nevojë për motivim, vëmendje për ta përkrahur njëri-tjetrin, në bazë të kësaj ne mund të nxjerrim miliona shpirtra të mbytur në një trup të gjallë. Të jemi modest, të ndihmojmë, të japim. Në fund të fundit nuk jam veq unë. Por jemi NE si nocion i shoqërisë moderne.

Naom Chomsky

Optimizmi është strategjia për ta bërë të ardhmen më të mirë, sepse përderisa ti nuk beson se e ardhmja mund të jetë më e mirë, vështirë se do të ngrihesh dhe ti marrësh përgjegjësit për ta bërë atë të tillë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Mahatma Gandhi

"Pushteti është i dyllojshëm. Njëri fitohet përmes frikës dhe tjetri përmes veprimeve të dashura. Pushteti i bazuar në dashuri është qindra herë më efektivë...

Albert Camus

Thomas Mann

Alexandre Dumas