Ballina Blog Faqe 444

Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Atëherë kur formohet shteti, nuk mund të ketë më heronjë. Ata dalin në skenë vetëm në kushte të pa organizuara.

– Georg Wilhelm Friedrich Hegel

“The Philosophy of History”

________________________________________
Georg Wilhelm Friedrich Hegel u lind më 27 gusht, 1770, në Shtutgart dhe vdiç më 14 nëntor, 1831 në Berlin, në moshën 61 vjeçare.Ai ishte filozof dhe një figurë e rëndësishme e idealizmit gjerman.

Karl Marx

Vuajtja religjioze është shprehje e vuajtjes së vërtetë dhe protest kundër vuajtjes së vërtetë. Religjioni është psherëtima e krijesës së shtypur, zemra e një bote pa zemër, shpirti i një gjendje të pashpirt. Është opiumi i njerëzve.

Karl Marx

“Critique of Hegel’s Philosophy of Right”

Franz Kafka

Vetëm për shkak të budallallëkut të tyre, ata janë kaq të sigurtë në vetëvetë.

Franz Kafka

“The Trial”

Franz Kafka

Nuk mund ta mendoj ndonjë lumturi më të madhe se sa të jem me ty gjatë gjithë kohës, pa ndërprerje, pafund edhe pse e ndjej se këtu, në këtë botë, nuk ekziston ndonjë vend i patrazuar për dashurinë tonë, as në fshat dhe askund tjetër; e ëndërroj një varr, të thellë dhe të errët, ku mund të mbërthehemi në krahrorin e njëri-tjetrit dhe unë ta fsheh fytyrën time tek e jotja dhe ti tënden tek e imja, dhe ashtu të mbërthyer mos të na shoh më kurrë askush.

– Franz Kafka

“Franz Kafka’s The Castle”

Fyodor Dostoevsky

Mbi të gjitha, mos e gënjeni veten. Njeriu që e gënjen veten dhe i dëgjon gënjeshtrat e veta, vjen në një pikë në të cilën nuk mund ta dalloj të vërtetën brenda vetes, ose përreth vetes dhe kështu ai e humbet të gjithë respektin për veten dhe për të tjerët. Duke mos pasur respekt ai pushon së dashuruari.

– Fyodor Dostoevsky

“Vëllezërit Karamazov”

Letra e dashurisë nga Rachel Carson për Stanley Freeman

Rachel Carson (27 Maj, 1907– 14 Prill, 1964) një biologe detare, konservatore dhe natyraliste, ishte kontribuesja më e madhe në ndërgjegjësimin për pasojat ambientaliste në kohën modern – libri i saj “Silent Spring” (Pranvera e heshtur), i publikuar 18 muaj pas vdekjes së saj tragjike nga kanceri, dërgoi në krijim e Agjensionit për Mbrojtjen e Ambientit në Amerikë, dhe ngjalli lëvizje të ndryshme të cilat i njohim edhe sot.

Karl R Popper

Për aq aq sa deklarimet shkencore i referohen botës së përvojës, ato duhet të jenë të përgënjeshtrueshme, dhe për aq sa ato janë të papërgënjeshteueshme, ato nuk i referohen botës së përvojës.

-Karl R. Popper , “Shoqëria e hapur dhe armiqtë e saj”

Frederick Douglass

Njeriu që ka të drejtë është shumicë. Ai i cili në anën e tij e ka Zotin dhe ndërgjegjen, e ka shumicën kundër universit.

– Frederick Douglass

Libri më i shitur në Gjermani për vitin 2016: “Lufta ime”, Adolf Hitler

Pas vetëvrasjes së Adolf Hitler-it, të drejtat për botimin e autobiografisë së tij të famshme “Lufta ime” (Mein Kampf) i’u transferuan shtetit të Bavarisë, e cila refuzoi që ndonjëherë ta publikojë këtë libër kontravers në Gjermani.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Oscar Wilde

“Të jetosh është gjëja më e rrallë në botë. Shumica e njerëzve vetëm ekzistojnë.” “Kurrë mos e dashuroni dikë që ju trajton sikur dikë të...

Edgar Allan Poe

Iluzioni i Jorges