Ballina Blog Faqe 445

Psikologjia analitike!

Nikerboker: Çfarë do të ndodhte, në qoftë se Hitlerin, Musolinin dhe Stalinin, të gjithë bashkë do t’i mbyllnin me një çelës duke u dhënë për një javë një bukë të zezë dhe një kanë me ujë? Dikush do t’i marrë të gjitha apo do ta ndajë bukën dhe ujin?

Zigmund Frojd, “Tri leksioni mbi teorinë e seksualitetit”

“Qëllimi im është kërkoj se në çfarë mase psikologjia mund të na japë të dhëna mbi biologjinë e jetës seksuale të njeriut.

Për të shpjeguar nevojat seksuale të njeriut dhe të kafshës, në biologji pranohet se ekziston një “Instikt seksual” që i përngjan instiktit të ushqimit.

Por gjuha e zakonshme nuk ka një shprehje që për nevojën seksuale t’i përgjigjet fjalës “uri”. Shkenca përdor termin “libido!”

Zigmund Frojd, “Tri leksioni mbi teorinë e seksualitetit”

5 kategorit e librave të cilat sjellin më së shumti para?

  A e dini se cilat kategori të librave shiten më së shumti në botë? Për të qenë të sinqertë, ne kurrë nuk e kemi menduar këtë. Ne zakonisht fokusohemi në atë se cili libër është më i miri, ose cilët janë librat më të mirë të vitit, por ne kurrë nuk e kemi menduar se cila kategori sjell më së shumti para. Më poshtë e keni listën me top 5 kategorit e librave që shiten më së shumti:

  Vuajtja është gjë e madhe. Në të fshihet ideja!

  “Arratia ka boll poshtërim dhe mundim, ndërsa juve ju duhet jetë e qetë, e përcaktuar mirë, me ajër. Edhe në i’a mbathshi, përsëri do ktheheni. Nuk bëni dot pa ne!

  MË TË POPULLARIZUARAT

  MË TË LEXUARAT

  “Unë e mbyta vajzën” – Adriatik Kelmendi

  Çdo e dhjeta shtatzëni në pritje të lindjes së foshnjës femër përfundon me atë që mund të përshkruhet në statistikat që flasin për gjinicid....

  Nga Faik Konica