Ballina Blog Faqe 452

Secili moment i lumturisë kërkon një sasi të madhe të injorancës.

Honoré de Balzac

________________________
Honore de Balzac ishte shkrimtar dhe dramaturg, i cili u lind në Tours, Francë, më 20 maj 1799. Për shkak të vrojtimit të tij të mprehtë të përfaqësimit të pa filtëruar shoqëror, Balzaku konsiderohet si njëri ndër themelusit e realizmit në literaturën europiane. Nga shkrimet e tij u ndikuan shumë shkrimtarë të famshëm si novelisti Emil Zola, Charles Dickens, Gustave Flaubert, Jack Kerouac, Akira Kurosawa dhe Henry James dhe gjithashtu edhe filozofë të rëndësishëm si Friedrich Engels. Shumë vepra të tij janë bërë filma dhe vazhdojnë edhe sot t’i inspirojnë shumë shkrimtarë. Ai vdiç më 18 gusht 1850, në Paris, Francë.

Thich Nhat Hanh

“Kur ju e mbillni një bim, nëse ajo nuk rritet mirë, ju nuk fajësoni bimën. Ju i kërkoni arsyet e tjera se pse ajo nuk është rritur mirë. Ajo mund të ketë nevojë për plehrosje, më shumë ujë ose më pak diell. Ju asnjëherë nuk e fajësoni bimën.

Friedrich Nietzsche

“Çka nëse kënqësia dhe pakënaqësia janë të lidhura me njera-tjetrën aq ngushtë, sa që kushdo që do të dëshironte të kishte sa më shumë prej njerës, duhet të kishte gjithashtu po aq prej tjetrës – dhe se kushdo që do të dëshironte ta mësonte “ngazëllimin deri në parajsë”, do të duhet që gjithashtu të pregaditej edhe për “depresionin deri në vdekje”.

Friedrich Nietzsche

Grekët e lashtë: Ekzistojnë 7 lloje të dashurisë!

Mos lejoni që fjala “dashuri” të u’a definojë dashurinë tuaj

Dashuria është ndjenja më e fuqishme që qënja njerëzore mund ta provojë. Pse është kaq e vështirë ta gjesh dashurinë ? Kjo është e lehtë për t’u kuptuar, nëse e dini se fjala “dashuri” nuk është njejta gjë sikur se të qenurit i dashuruar.

Zizek: Të lumtur përgjithmonë janë vetëm budallenjtë

“Lumturia asnjëherë nuk ka qenë e rëndësishme. Problemi është se ne nuk e dijmë çka në të vërtetë duam. Ajo që na bënë të lumtur nuk është arritja e asaj që e dëshirojmë, por ëndërrimi i asaj që e dëshirojmë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Thënie të bukura nga autorja e “Harry Poter”, J.K. Rowling

“Jeta është si një përrallë: Nuk ka rëndësi sa e gjatë është, por sa e bukur është”. "Është e pamundur të jetosh pa dështuar në...

Thomas Merton

Fyodor Dostoevsky