Ballina Blog Faqe 469

Paulo Coelho

Atëherë kur ajo nuk kishte asgjë për të humbur, ajo ishte e lirë.

– Paulo Coelho

Paulo Coelho de Souza (24 gusht, 1947) është novelist brazilian. Novela e tij “Alkimisti” është përkthyer në 81 gjuhë. Ai është fitues i një numri të madh çmimesh ndërkombëtare. Sipas “Washington Post” Paulo Coelho ka shitur 350 milion libra, duke e bërë kështu autorin portugez më të lexuar të të gjitha kohërave.

Mahatma Gandhi

Madhështia e një kombi apo progresi i tyre moral mund të gjykohet nga mënyra se si ata i trajtojnë kafshët.

– Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi (2 tetor 1969 – 30 janar 1948) ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejtë pavarësis dhe inspiroi lëvijet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Leo Tolstoy

“Asgjë nuk është më e nevojshme për një mashkull të ri, se sa shoqërimi me një grua inteligjente.” “Nuk ka madhështi aty ku s’ka thjeshtësi,...