Ballina Blog Faqe 472

Mahatma Gandhi

Madhështia e një kombi apo progresi i tyre moral mund të gjykohet nga mënyra se si ata i trajtojnë kafshët.

– Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi (2 tetor 1969 – 30 janar 1948) ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejtë pavarësis dhe inspiroi lëvijet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Pse e lëndojmë njëri-tjetrin – korrespondenca mes Tolstoit dhe Gandit!

Në vitin 1908, revolucionari indian Taraknath Das i shkroi Leo Tolstoit, një nga figurat më të njohura e të rëndësishme në botë në atë...

Mark Twain