“Mirëpo armiku më i keq që ndonjëherë mund ta takosh, do të jetë gjithmonë vetja jote; ti shtrihesh në pritje për veten tënde, në shpella dhe pyje. I vetëm, ti je duke shkuar rrugës për tek vetja! Dhe rruga e jote shkon përtej vetes tënde, dhe përtej shtatë djajve tu!

Ti do të jesh heretik për veten, shtrigë dhe falltor, budalla dhe dyshues, mëkatar dhe horr. Ti duhet të jesh gati për ta djegur veten në zjarrin tënd: e si do të mund të bëheshit i ri, nëse fillimisht ti nuk je bërë hi?”

– Friedrich Nietzsche“Kështu foli Zarathustra”

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu