Ballina Blog Faqe 15

Nga Ditari i Drita Çomos

0

E shtunë, 31 Dhjetor 1977

Nata e Vitit të Ri. Ora 2:20. Radioja transmeton muzikë. Kudo është qetësi dhe trishtimi i kitarës përhapet qetësisht në dhomë. Mami u shtri dhe gati e ka zënë gjumi. Ndërsa mua nuk më flihet. Sa njerëz në botë janë zgjuar në këto çaste. Kushedi.

Me çdo kusht kursejani vetes statusin e viktimës!

0

“Me çdo kusht përpiquni t’ia kurseni vetes statusin e viktimës. Nga të gjitha pjesët e trupit tuaj, jini më vigjilent ndaj gishtit tuaj tregues, sepse është i etur për të fajësuar të tjerët. Një gisht i drejtuar është logoja e viktimës.

Shprehje të bukura mbi vuatjen!

0

 1. Kush nuk ka vuajtur kurrë, as të ngushëllojë nuk di.
– Dag Hammarskjold

Poezia “Nëna” dhe “Lirikë intime” nga Frederik Rreshpja!

0

Nena

Ka filluar te plaket nena.
Fytyra e saj po mbulohet me rrudha.
Po mbulohet me nje pleqeri te bukur.
Ç’eshte keshtu kjo rrjete qe hedh koha mbi nenen time?

Filofobia: Frika nga rënia në dashuri!

0

Shkruan: Aelsie Divinagracia

Shumica e njerëzve kanë nevojë për dikë që ta ndajnë jetën dhe ti ofrojnë njëri tjetrit dashuri dhe në përgjithësi ti ndajnë emocionet sëbashku. Megjithatë, ka disa nga ne, të cilët jo vetëm që ndihen të frikësuar të ofrojnë dashuri apo të bien në dashuri, por madje në shumë raste kjo frikë mund të përcillet dhe të jetë burim i ankthit.

Pse na duhet filozofia?

0

Autor: Nigel Warburton
Përktheu: Ardian Batusha (Virtualsophists.org)

Cfarë është filozofia? Kjo është një pyetje tejet e vështirë. Një nga përgjigjet më të lehta do të ishte: Filozofia është ajo cfarë filozofët bëjnë, dhe pastaj të tregojmë shkrimet e filozofëve si Platoni, Aristoteli, Dekarti, Hjumi, Kanti, Ruselli, Witgenshtajni, Sartri, dhe filozofë tjerë të njohur.

Në kërkim të vetvetes

0

Autor: Arian Musa

Kur vërej fëmijët duke u argëtuar, më japin një dozë nostalgjie për fëmijërinë time. Më kujtojnë kohën kur një lodër për mua ishte gjithçka, ngase me atë lodër mund ta argëtoja vetveten pafund.

Mendime mbi jetën nga filozofi anglez Bertrand Russell!

0

“Dashuria është shumë më tepër se sa dëshira për marrdhënie seksuale; ajo është mjeti kryesor për të ikur nga vetmia e cila i prek meshkujt dhe femrat përgjatë pjesës më të madhe të jetës së tyre.”

Thënie nga romancieri Honore de Balzac!

0

“Lavdia është një helm që duhet marrë me doza të vogla!”

Mendime të ndritura nga Gëte!

0

“Gjëja më e rëndësishme që mund të bëjë një burrë për fëmijët e tij, është të dojë nënën e tyre.”

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Shprehje nga Nëna Terezë!

“Paqja fillon me një buzëqeshje.” “Skamja më e tmerrshme është vetmia dhe ndjenja e të qenurit i padashur për të tjerët.” “Uria për dashuri është shumë...