Ballina Blog Faqe 2

Pjesë e shkëputur nga libri “Një përvijim i filozofisë”, Betrand Russell

0

“Për të qenë një filozof i mirë, njeriu duhe të ketë dëshirë të madhe për të njohur, të kombinuar me vëmendjen e madhe kundrejt të besuarit të asaj që njeh, por duhet të ketë gjithashtu mprehtësinë logjike dhe shprehinë e të menduarit të saktë. Natyrisht, të gjitha këto kanë shkallën e vetë.

Tre rregulla të lumturisë, sipas Epikurit!

0

1. Injoroni dëshirat e jashtme

Objektet e jashtme luajnë një rol të vogël në lumturinë tonë. Të ardhurat dhe bukuria nuk ndikojnë në lumturinë tonë afatgjate. Epikurusi ka pohuar se ne e arrijmë gjendjen e lumturisë atëherë kur ne e distancojmë veten tonë nga dëshirat materiale.

Lumturia sipas filozofëve!

0

Lumturia. Është diçka që të gjithë e duam.

Por çfarë është saktësisht lumturia? A mund ta përshkruajmë me një fjali?

E përbashkëta e njerëzve të suksesshëm: Leximi!

0

Tashmë dihet se leximi mund ta përmirësojë shëndetin tuaj mental dhe intelektual. Kjo është evidente kur e kemi parasysh faktin se disa nga njerëzit më të pasur në botë, pjesën më të madhe të kohës e shpenzojnë duke lexuar.

Thëniet më të bukura nga Balzacu!

0

“Lavdia është një helm që duhet marrë me doza të vogla!”

Thënie të shkëputura nga libri “Tre shokë”, Erich Maria Remarque

0

“Modestia dhe ndërgjegjja në punë çmohen e shpërblehen vetëm nëpër romane.”

26 thënie të mençura nga urtësia kineze!

0

1. Pak mosdurim dhe prishen plane të mëdha.

Shprehjet më të bukura nga Kafka, Nietzche, Hygo dhe Marquez

0

Friedrich Nietzsche, “Përtej së mirës dhe së keqes”

“Është çnjerëzore të bekosh atje ku dikush mallkon.”

5 arsye pse duhet të lexoni para gjumit!

0

Nuk do duhej të ishe befasi për ju fakti se leximi është i mirë për shëndetin tuaj, por a e dini pse? Siç duket, ekzistojnë një grumbull i dobive nëse lexoni para se të shkoni në shtrat për të fjetur. Nëse tashmë jeni duke e bërë këtë, jeni me fat. Nëse jo, atëherë ju rekomandojmë të filloni ta bëni këtë.

25 thënie nga Sigmund Freud!

0

1- Qytetërimi zuri fill kur një person i zemëruar hodhi fjalën në vend të gurit.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

“Kështu foli Zarathustra”

“Mirëpo armiku më i keq që ndonjëherë mund ta takosh, do të jetë gjithmonë vetja jote; ti shtrihesh në pritje për veten tënde, në...

“ËNDËRR E PRERË”

Nga ditari i Drita Çomos