Ballina Blog Faqe 44

Dhjetë thënie nga dhjetë mendimtarë të ndryshëm!

0

“Hidhërimi jep thellësi, lumturia lartësi. Hidhërimi jep rrënjë, lumturia degë. Lumturia është sikur një pemë që shkon lartë në qiell, ndërsa hidhërimi sikur rrënjët, që shkojnë thëllë në tokë. Të dyja janë të nevojshme sepse sa më lartë që shkon një pemë, aq më thellë nguliten rrënjët e saj, njëkohësisht. Sa më e madhe pema, aq më të mëdha janë rrënjët e saj. Në fakt, këto gjithmonë janë në proporcion. Ky është balanci.”
– Osho

Fjalim inspirues nga profesori para studentëve të tij!

0

Një ditë një profesor universiteti i pyeti studentët e tij, se sa mendonin se peshonte shishja e ujit që ai po mbante në dorë. “500 gramë” tha një student. “600 gramë” bërtiti një tjetër pas tij. Profesori pa drejt tyre dhe tha: “Në fakt, nuk kemi se si ta dimë peshën e saktë, nëse nuk e peshojmë shishen”.

Një ndër intervistat e rralla të gjeniut Nikola Tesla, e realizuar para 117 viteve!

0

Për të profilizuar një identitet kaq të jashtëzakonshëm të historisë së shkencës, për të hedhur dritë mbi terrin e shumë hamendësimeve dhe dilemave, për të kapur fillin që përshkon tërësinë e një identiteti kaq kompleks dhe të larmishëm, më mirë se sa një intervistë, më mirë se prononcimi i vetë personazhit, askush tjetër nuk mund të jetë më i besueshëm, asnjë vërtetë s’mund t’i mbivendoset asaj që përbën dëshminë e së vërtetës së vërtetave.

Gjashtë fobitë kryesore të njeriut modern!

0

Jeta jonë sa vjen dhe bëhet gjithnjë e më e pasigurt në një botë kapacitetesh sfiduese. Në gjithçka dhe gjithmonë jemi të kërcënuar, aq sa shpesh rrekemi të besojmë postulatin sipas të cilit “siguria është thjeshtë një iluzion”.

E drejta e krimit sipas Dostojevksit – pjesë nga vepra “Krim dhe Ndëshkim”

0

“Njerëzit në përputhje me ligjet e natyrës, ndahen në përgjithësi në dy kategori: në të ulët (të zakonshëm), në lëndë që shërben për riprodhim të të tjerëve si ata vetë, dhe në njerëz me dhunti e talent, të zotë për të thënë fjalën e re në mjedisin ku jetojnë. Nëndarjet janë të panumërta, veç shenjat dalluese të kategorive janë të theksuara.

Dhjetë thënie nga autorë të ndryshëm!

0

“Nëse dëshiron të jesh kërkues i palëkundur i së vërtetës, është e nevojshme që të paktën njëherë gjatë jetës tënde të dyshosh, sa më shpejt që është e mundur, në gjithçka.”

– René Descartes

Nga Homeri tek Sartri – 10 thënie nga mendje të ndritura!

0

“I urryer është për mua, aq sa portat e ferrit, ai njeri që fsheh në zemrën e tij diçka ndërsa me fjalë thotë diçka tjetër.”
– Homeri, “Iliada”

Fragment mbi dashurinë nga Ayn Rand!

0

“Thonë se dashuria është e verbër dhe se është seksi idiferent ndaj arsyes, i cili tallet me pushtetin e të gjithë filozofëve. Por, në fakt, zgjedhja seksuale e një personi është rezultati dhe thelbi i bindjeve të tij fundamentale.

Fragment nga “Alkimisti” – Paulo Coelho

0

Dielli ra në mendime dhe vendosi të shndrisë edhe më shumë. Era, që kënaqej nga ky kuvendim, fryu edhe më shumë, që rrezet e diellit mos e arrinin djaloshin.

Çdo mashkull e ka një grua që nuk do ta harrojë kurrë!

0

Në jetën e secilit njeri ka një grua, për ta kujtuar gjithmonë me butësi dhe ngrohtësi dhe me një trishtim të pakuptueshëm. Dhe kjo, pavarësisht nga fakti se ajo ka qenë në një martesë e lumtur për disa vjet, apo e do gruan dhe fëmijët e tij.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

E përbashkëta e njerëzve të suksesshëm: Leximi!

Tashmë dihet se leximi mund ta përmirësojë shëndetin tuaj mental dhe intelektual. Kjo është evidente kur e kemi parasysh faktin se disa nga njerëzit...

Si duhet të dashurohet?