Ballina Blog Faqe 63

Filozofët për dashurinë!

0

“Ajo ishte e gatshme të mohonte ekzistencën e hapësirës dhe kohës, më shumë se sa ta pranonte se dashuria mund të mos jetë e përjetshme.”
– Simone de Beauvoir

“Kështu foli Zarathustra”

0

“Mirëpo armiku më i keq që ndonjëherë mund ta takosh, do të jetë gjithmonë vetja jote; ti shtrihesh në pritje për veten tënde, në shpella dhe pyje. I vetëm, ti je duke shkuar rrugës për tek vetja! Dhe rruga e jote shkon përtej vetes tënde, dhe përtej shtatë djajve tu!

Fragment nga “Gjuetari i balonave”

0

“Në natën e njejtë, unë e shkrova tregimin e parë të shkurtë. Mu deshën tridhjetë minuta për ta bërë këtë. Ishte një përrallë e vogël dhe e errët për një burrë, i cili e gjeti një filgjan magjikë dhe mësoi se nëse loton brenda tij, lotët e tij ktheheshin në margaritarë.

Pjesë nga fjalimi i famshëm i Gandit “To the women of India”

0

“Ta quash femrën gjini e dobët është shpifje; është padrejtësia e mashkullit ndaj femrës. Nëse me forcë nënkuptojmë forcën brutale, atëherë po, është e vërtetë që femra është më pak brutale se mashkulli.

Pjesë e shkëputur nga “Tuneli”, Ernesto Sabato

0
Sabato

“Këtë grua jam duke e parë për herë të parë dhe të fundit. Kurrë më gjatë jetë sime nuk do ta shohë atë. Mendimet e mia fluturuan kuturu, si një tapë poshtë një lumi të paeksploruar. Për një moment ato u vërtitën rreth gruas nën çati.

Paragraf i shkëputur nga “Harku i Triumfit”

0

“Ti kurrë s’ke dashur të më kesh të tërën. Ndoshta këtë ti nuk e di as vetë. Gjithnjë ekzistonte diçka në këtë mes, që mbetej e kyçur për mua. Dhe unë s’mund të futesha kurrë e tëra brenda. E dëshiroja! Ah, sa e dëshiroja këtë ! Por gjithmonë dukej sikur ti do të më ikje nga çasti në çast. Kurrë nuk kam qenë e sigurt.

Qeska e karameleve

0
Foto sem data M·rio de Andrade, escritor.

“Numërova vitet e mia dhe zbulova që kam më pak kohë për të jetuar tash e mbrapa në krahasim me sa kam jetuar deri më tani.

Ndihem si ai fëmija të cilit i dhurojnë një qeskë me karamele: të parat i ha gjithë ngut e gëzim, por, kur e vë re se i kanë mbetur pak, fillon t’i shijojë ashtu siç duhet.

30 shprehjet më të bukura nga “Kafka në breg”

0
  1. Nuk ka rëndësi se sa larg vrapon. Largësia mund të mos zgjidhë gjë.

Mozart i shkruan Constanzës!

0

“E dashur gruaja e zemrës time!

Sikur të merrja një letër nga ti do ishte gjithçka në rregull…

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Njeriun e kontrollojnë gjërat të cilat e shqetësojnë atë!

Shumë mësime vazhdimisht kanë treguar se si njeriu është i kontrolluar nga ato gjëra që e shqetësojnë atë. Çdo gjë që na shqetëson dhe...